Počasí

Cena: 0.00 CZK
Velikost: 5.7 MB
Systém: Windows 8.1


Vaše zkušenosti s využitím ve výuce

  • 1. Jaroslava Fartsalasová19.06.2014
    Tuto aplikaci jsme ocenili při výuce fyziky, protože fotografické atlasy s mraky stojí příliš moc a tady máme vše zadarmo a pohromadě. Aplikace nebyla problémem ani pro žáky, ovládání je skutečně jednoduché.
  • 2. Marek Janů27.04.2015
    Aplikace Počasí obsahuje rozmanité informace o aktuálním stavu a o předpovědi počasí pro různá místa na světě. V omezeném rozsahu lze dohledat i historická data. Při výuce na základních a středních školách se dá využít při rozmanitých příležitostech. Několik příkladů: učivo základní školy obsahuje informaci o poklesu teploty vzduchu v závislosti na nárůstu nadmořské výšky. Zda to platí i ve skutečnosti lze snadno ověřit srovnáním aktuální teploty v místě školy s několika dalšími místy (na jižní Moravě, v Polabí, na Vysočině, různá lyžařská střediska apod.). Údaje mohou být zkresleny různými faktory (lze se zeptat žáků jakými), ale pro základní srovnání to jistě stačí. Variantou může být srovnání počasí na různých místech na světě a srovnání podnebných pásů či stejné zeměpisné šířky na severní a na jižní polokouli. Další možností je sledování charakteru počasí při různých situacích. Například jak se liší průběh počasí při přechodu teplé a studené fronty. Jak se liší charakter srážek a podobně. Mezi užitečné funkce patří i zobrazení meteorologických map, grafy průměrných teplot a srážkových úhrnů doplněné nejvyššími a nejnižšími změřenými hodnotami. Důležitou vlastností je přehledné a intuitivní ovládání a také to, že aplikace je v českém jazyce. To je prospěšné zejména u žáků základních škol, protože se nedá předpokládat, že by všichni byli schopni porozumět odborným termínům v angličtině. P10_dotkin, Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 3. Dana Šudomová11.05.2015
    Tento komentář byl vytvořen v rámci projektu Dotkněte se inovací. Aplikaci použiji v hodinách prvouky, kdy budeme probírat roční období. Využijeme ji během celého roku, kdy průběžně budeme sledovat teploty, množství srážek, průměr teplot v jednotlivých ročních období na našem území. Pro zajímavost tyto údaje srovnáme také s údaji na jiném kontinentu.
  • 4. Irena Patková11.05.2015
    Aplikaci Počasí můžeme snadno využívat v hodinách angličtiny v různých ročnících především 2. stupně. Aplikace obsahuje informace nejen o teplotě na určitém území, ale také o teplotě pocitové, o výhledu počasí, o rychlosti a směru větru, viditelnosti, vlhkosti vzduchu a dalších. Aplikace umožňuje žákům různých věkových kategorií pracovat se specifickou slovní zásobou, s gramatickými strukturami jako je např. budoucí čas (výhled počasí), minulý čas (pohled do historie počasí), stupňování přídavných jmen (nejvyšší/nejnižší teplota daného území) apod. Mnohé údaje se zobrazují v přehledném grafu, takže se v něm žáci mohou učit číst. Výhodou je, že můžeme pracovat se skutečnými údaji snadno vyhledatelnými v této aplikaci. Tento komentář byl vytvořen v rámci projektu Dotkněte se inovací.
  • 5. Petr Suchánek26.05.2015
    Tato aplikace obsahuje řadu informace o počasí v různých místech na světě. Lze dohledat i údaje z minulosti. Při výuce na základní škole je možno ji využít v různých předmětech a při různých příležitostech. Např. Změna teploty v souvislosti s nadmořskou výškou (Fy, Ze,). Dále porovnání počasí na různých místech na světě (Ze). Možné je i sledovat charakter počasí při různých meteorologických situacích (přechodu teplé a studené fronty, charakter srážek, atd - Ze, Fy). Výhodná je i možnost zobrazit meteorologické mapy, grafy průměrných teplot a srážkové úhrny, zobrazit maxima a minima změřených hodnot. Zanedbatelné není ani přehledné a intuitivní ovládání v českém jazyce. Projekt Dotkněte se inovací_P27_dotkin
  • 6. Vlastimil Ogrodník26.05.2015
    Aplikace počasí je vhodným doplňkem pro výuku zeměpisu v šestém ročníku. Žáci si mohou prohlédnout počasí nejen v ČR, ale i dalších světových destinacích, a to jak na radarových či družicových snímcích. Na mapách zjistí nejen aktuální počasí, ale mohou se podívat i do historie. Z map se dozví například rychlost větru, kdy zapadá slunce či jaká je vlhkost nebo tlak. Mohou si najít i některá lyžařská střediska, sjezdovky, běžecké trasy, stav sněhu či webkamery v jednotlivých městech. Dokonce nás tato aplikace upozorní i na nepříznivé počasí. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 7. Marcela Hujňáková29.05.2015
    Jde o velmi praktickou aplikaci, protože kdykoli chci nebo potřebuju se můžu podívat na základní údaje o teplotě, vlhkosti, větru, viditelnosti,... nejen ve svém bydlišti, ale na kterémkoli místě na Zemi. Tato aplikace mě informuje o krátkodobé předpovědi. Můžu také najet na mapu a sledovat například družicový pohled oblačnosti ve sledované oblasti. Mapa solidně reaguje na dotek (přiblížení, posun na jiné místo). Ale můžu samozřejmě použít "lupu" a vyhledat konkrétní místo, město,... Také lze zjistit počasí v dané lokalitě v minulosti, ať už jde o rekordní údaje, či průměrné hodnoty teploty atd., nebo počet zasněžených dní v určitém měsíci. Neméně zajímavá část této aplikace jsou informace o nejbližších lyžařských střediscích - stejná krátkodobá předpověď počasí, ale i nejvyšší či nejnižší bod, převýšení,... Prostě super Tuto aplikaci můžeme používat při výuce fyziky u učiva o počasí v 8.ročníku, ale také v 6.ročníku u učiva o měření teploty a určování průměrné teploty. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 8. Olga Škrobáková29.05.2015
    Hodnocení aplikace Počasí Tuto aplikaci lze využít v hodinách anglického jazyka pro individuální, skupinovou výuku nebo práci ve dvojicích: 1) Procvičování slovní zásoby k tématu WEATHER – What’s the weather like in London? What’s the weather like in Prague? … 2) Procvičování 2. a 3. stupně přídavných jmen – porovnávání teplot, srážek v daných místech (The temperature in Paris is lower than in Sydney … ) 3) Procvičování budoucího času – vytváření předpovědí počasí na určité období 4) Procvičení ostatních časů – přítomného, minulého (What’s the weather like in Moscow today? What was the weather like in Moscow yesterday? ...) 5) Vyhledávání informací ohledně počasí ve světě 6) Projekty, kvízy, domácí úkoly, možná i testy Výhodou aplikace je snadné ovládání, podrobné znázornění detailů, srozumitelný popis základních údajů, myslím, že je vhodná jako doplněk do výuky a může dobře posloužit k motivaci žáků s využitím získaných informací pro jejich každodenní život. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 9. Žaneta Frajtová29.06.2015
    Projekt Dotkněte se inovací...velmi pěkná aplikace využitelná ke skupinové práci.Doporučuji, dají se využít aktuální informace.
Pro možnost komentování musíte být přihlášeni