English Club

Cena: 0.00 CZK
Velikost: 11.7 MB
Systém: Windows 8.1


Vaše zkušenosti s využitím ve výuce

  • 1. Jitka Schovancová10.06.2014
    Aplikace vhodná pro výuku AJ.
  • 2. Elena Janoušková22.04.2015
    Aplikace English Club zaujme nejrůznějšími typy interaktivních úkolů, které jsou podány atraktivním způsobem v různých barvách. Žáci si v rámci této aplikace mohou například zkoušet vyhledávat předem daná slovíčka v osmisměrkách (zde se vyskytl menší technický problém, neboť pracně objevené slovo se někdy nepodařilo do konce hry označit) nebo z hlavy nebo s nápovědou sestavovat slova z písmen – správný výsledek se zobrazí i v případě neúspěchu. Nejvíce se mi líbí elektronická podoba dětmi oblíbené hry Šibenice – Hangman, kde je taktéž možné využít nápovědu a výsledek je ohodnocen odpovídajícím počtem bodů. V aplikaci je k dispozici i vysvětlení slovní zásoby pomocí krátkého animovaného filmu s poslechem a písemným vysvětlením, dále je možné stažení videí z internetu. Nevýhodou může být obtížnost slovní zásoby, aplikace je vhodnější spíše pro starší žáky. Projekt „Dotkněte se inovací“
  • 3. Jana Mikulová22.04.2015
    V této aplikaci je možné využít pouze tři hry. Hledání slov v osmisměrce, skládání slov z daných písmen a klasická šibenice. První z her je možné využít pouze v případě, že žáci disponují vlastními tablety, nebo by aplikace byla spuštěna na interaktivní tabuli, což v kombinaci s tabletem nelze. Druhá hra by byla, v případě projekce prostředí tabletu na projektoru, lépe využitelná. Źáci by mohli například slovo zapsat nejprve do sešitu a porovnat výsledky se spolužáky. Třetí hrou je klasický hangman, neboli šibenice, která přináší více možností, než například první dvě hry. U všech her mi nevyhovuje nulová možnost ovlivnit výběr slov a celkem vysoká úroveň slovní zásoby. Takto omezené hry mi přijdou vhodné pouze jako zpestření výuky, nikoliv jako vhodný základ pro výuku. Projekt "Dotkněte se inovací", kód školy P50.
  • 4. Kateřina Kay09.05.2015
    Zárukou dobrého zpracování aplikace je její záštita renomovanou organizací British Council. Aplikace nabízí procvičování angličtiny ve čtyřech oblastech - základní, pokročilejší úroveň, angličtina pro děti a obchodní angličtina. Aplikace je placená, pouze malá část je k dispozici ke stažení zdarma. Jednou z aktivit je procvičování slovní zásoby. Slovníkové heslo je zde procvičeno z hlediska výslovnosti, vysvětlení významu (zde je možno využít dobře zpracovaná krátká videa) a je připojena kontrolní otázka. Matoucí je pojmenování kategorie Basic English, tedy základní angličtina, a přitom se zde procvičují pokročilejší slova (např. appetizer, be in somebody´s good books). Na druhé straně je pozitivní, že je tu konečně také aplikace pro pokročilejší studenty. Většina dostupných aplikací je totiž určena pro nácvik základní slovní zásoby (jídlo, zvířata, atd.). I přes dobré zpracování je procvičování slovní zásoby pomocí této aplikace vhodnější pro samostudium. Ve třídě je možné pro zpestření využít hry Jumbled Words (pro nácvik slovosledu), Jumbled Letters a "klasiku" oběšenec Hangman a osmisměrka Wordsearch. P10 Projekt "Dotkněte se inovací".
  • 5. Milena Vořechovská18.05.2015
    Hodnocení aplikace Aplikace English Club pochází z dílny British Council, což už samo o sobě zaručuje kvalitní program. Jedná se o výuku angličtiny zábavnou formou, při které si žáci mohou rozšiřovat svou slovní zásobu. Už jen díky tomu, že celou aplikací je uživatel provázen anglickým jazykem, si může ověřovat své znalosti i dovednosti. Dětem se líbí hra Hangman, kterou bezpečně znají, a proto pro ně nebyl problém okamžitě se s touto hrou sžít. Díky videím i poslechu jsou žákům vysvětlena nová slova, která si mohou vypsat dle potřeby. Tuto aplikaci je však vhodné používat spíše pro opakování nebo motivaci. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024. P32_dotkin
  • 6. Pavlína Berčíková26.05.2015
    English Club Tato aplikace je souborem zábavných výukových aktivit pro upevnění slovní zásoby i pravopisu anglického jazyka. Je složena ze čtyř kategorií: Basic English, Advanced English, Business Terms a LearnEnglish Kids. Obsahuje i klasické jazykové hry jako jsou osmisměrka, oběšenec a popletená slova, u kterých žáci ocení okamžité vyhodnocení správných odpovědí. Je určena pro pokročilejší studenty, ale obsahuje také krátké animované videopříběhy a klasické pohádky pro žáky 1. a 2. stupně základních škol. Ty mají ve výuce široké využití a jsou vhodné na podporu čtenářské gramotnosti. Jejich výhodou je, že jsou namluveny rodilými mluvčími, mají anglické titulky a dají se kdykoliv zastavit a rozebírat. Pokud by 10 příběhů nestačilo, učitelé jistě uvítají odkaz na další aktivity na webových stránkách British Council. Fráze v sekci Basic English jsou vysvětleny prostřednictvím několikasekundových kreslených animací. Žáci si mohou ověřit jejich pochopení zodpovězením kontrolní otázky. Výborná je možnost si frázi vyslovit, nahrát a porovnat s originálem. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 7. Kristýna Kábrtová11.06.2015
    Tato aplikace je vhodným řešením pro představování nové slovní zásoby, přičemž slovní zásoba je rozdělena dle jednotlivých jazykových úrovní (basic English - určena začátečníkům a mírně pokročilým, advanced English - pro velmi pokročilé, Bussiness English - fráze užívané pro komunikaci s klientem). Každá úroveň je rozdělena do dalších lekcí, které jsou opět seřazeny od jednodušší po složitější celky. Jako hlavní přínos spatřuji vizualizaci každého nového slovíčka a jeho zasazení do komunikační situace. Tato komunikační situace je vždy doplněna o krátké video, kde je slovo tím pádem použito v reálném prostředí a žák má tak možnost zaznamenat reálie jazyka, které jsou didakticky vyžadovány. Po shlédnutí patřičného videa je nabízena žákovi možnost procvičit správnou výslovnost a kromě toho také nahrát svoji vlastní interpretaci do aplikace a porovnat výslovnost rodilého mluvčího a svoji, což je velice dobrý motivační prvek. Kromě jakési teoretické části je v aplikaci také použita sekce her, kde si žák vyzkouší jednotlivá slova vyhledat, či správně seřadit, což opět rozvíjí oblasti písemné formy anglického jazyka. Tato forma podporuje v žákovi soutěživost a dá se využít jako jeden ze způsobů testování. Velkou výhodou této didaktické pomůcky je okamžitá zpětná vazba a možnost sebe evaluace. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
Pro možnost komentování musíte být přihlášeni