Windows Kalkulačka

Cena: 0.00 CZK
Velikost: 1.3 MB
Systém: Windows 8.1


Vaše zkušenosti s využitím ve výuce

  • 1. Veronika Řeháková23.03.2015
    Využití při kontrole výuky převodů jednotek délky a objemu. Žáci převedli sami a zpětná vazba pomocí kalkulačky.
  • 2. Alena Lencová23.03.2015
    možnost využití při převádění jednotek
  • 3. Karin Frohlichova23.03.2015
    Kalkulačka - převody jednotek - formou soutěží pro zpestření - tři nejrychlejší žáci, kteří převedou např. 3 čajové lžičky na mililitry.
  • 4. Tomas Petrmichl23.03.2015
    Využil bych při hodinách fyziky ,při probírání základních fyzikálních veličin , jako pomůcku při procvičování příkladů.
  • 5. Libor Kvita05.05.2015
    Tuto aplikaci využíváme v matematice, fyzice i v chemii. V matematice převážně pro kontrolu daného příkladu. Záleží na probíraném učivu: mocniny, odmocniny, počítání s procenty. Pro výpočet obsahů a objemů těles. Výhodou je funkce historie, mohou se vrátit v čase. V chemii má tato aplikace uplatnění při chemických výpočtech. Ve fyzice opět pro kontrolní práci daných úloh. Kontrola vzorců. Protože ne všichni žáci nosí vlastní kalkulačky do školy a mobilní telefony mají zakázáno používat, je dobře, že něco takového existuje a je vždy rychle po ruce. Tuto aplikaci přivítali žáci i učitelé, někteří žáci mají kalkulátory pouze obyčejné, které nestačí pro všechny dané úkoly. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
  • 6. jaroslava gallova11.05.2015
    Projekt Dotkněte se inovací. Využití v hodinách matematiky při kontrole početních operací např. písemného násobení a dělení. Ve čtvrtém a pátém ročníku také počítáme s desetinnými čísly. V geometrii používáme aplikaci při výpočtu obsahů-převážně pro kontrolu výpočtů. Žáci rádi využívají aplikaci při práci ve dvojicích nebo ve skupině, jejich práce se zrychlí, stihnou vypracovat více úkolů. Nemají vždy stolní kalkulačku.
  • 7. Denisa Brandtová11.05.2015
    Aplikaci využitelná při výpočtech v matematice i chemii. Převody jednotek slouží jako zajímavá vložka do hodiny - informace o netradičních jednotkách - plocha (listy papíru) výkon (koně), hmotnost (fotbalové míče)apod. Žáci mohou trénovat odhady. Využito při výpočtech obsahů rovinných obrazců, objemy a povrchy těles, dále praktických úloh ze života např. nákup koberců do budoucího bytu). Samozřejmostí jsou klasické výpočty. Velkou výhodou je vědecká kalkulačka, využitelná ve vyšších ročnících při hodinách matematiky - goniometrické funkce, exponenciální funkce, logaritmy. Ne všechny kalkulačky běžně nošené žáky tyto funkce mají. A co si budeme povídat, děti do školy nenosí všechny pomůcky, ale tablet či mobilní telefon nezapomenou nikdy.Tento komentář byl napsán v rámci projektu Dotkněte se inovací.
  • 8. Bronislava Gyorgyová25.05.2015
    Projekt Dotkněte se inovací. Dobrá aplikace pro hodiny občanské výchovy- finanční gramotnost. Samozřejmě i pro matematiku, fyziku, chemii a běžný život. Pomocí této krásné aplikace si mohu přepočítat nákup ve všech obchodních centrech a řetězcích. Nemusím nosit kalkulačku, stačí mi aplikace Windows Kalkulačka v mobilním telefonu.
  • 9. Ondřej Lukeš26.05.2015
    Komentuji aplikaci v projektu "Dotkněte se inovací" - P42. Použitelné jako velmi zajímavé zpestření hodiny matematiky žáci odhadují, dá se použít při výpočtech obsahů, zajímavé je použití úloh z praktického života, dá se použít i při složitějších výpočtech ve vyšších ročnících. Né všichni žáci nosí pravidelně kalkulačky, tato je vždy po ruce.
  • 10. Lenka Příjmení26.05.2015
    Autor komentáře: Kerbelová Lenka, projekt "Dotkněte se inovací"-P42.Aplikace Windows Kalkulačka mne zaujala zejména tím, že ji lze mimo jiné použít do předmětu, který se dotýká finanční gramotnosti žáků, např. občanská výchova. Pochopitelně lze užít při převádění jednotek-matematika, fyzika, chemie. Děti mohly pracovat ve dvojicích či větších skupinkách, což zrychlilo práci v hodině. Velmi zajímavá aplikace, děkuji.
  • 11. Renata Bernardova26.05.2015
    Komentuji aplikaci v projektu"Dotkněte se inovací"-P42 Tato aplikace má výhodu v tom,že má mnohostranné využití od jednoduchých výpočtů po složité a hlavně pomoc při převodech jednotek.Výhodou je,že všichni žáci mají rovné podmínky při výpočtech. Já jsem ji použila v průběhu celé hodiny, kdy jsme ji používali místo klasické kalkulačky. Je možné ji využít při výkladu nové látky, testu i opakování probraného učiva.
Pro možnost komentování musíte být přihlášeni