Corinth Micro Engines

Cena: 0.00 CZK
Velikost: 16 MB
Systém: Windows 8.1


Vaše zkušenosti s využitím ve výuce

  • 1. Zdeňka Horská28.04.2015
    Projekt "Dotkněte se inovací" P08 Aplikace je velice pěkná a zajímavá. Využitelná ve výuce pro obohacení výuky o motorech. Žáci mají možnost prohlédnout si motory z různých úhlů, rozebrané na části a princip činnosti. Nevýhoda aplikace je ta, že se stahuje zdarma, ale pro ukázku 3D animací je nutné přihlášení na facebook, hlasování na facebooku a čím víc se posouváme po časové ose, tím víc chtějí - zaplatit.
  • 2. Radek Vecheta15.05.2015
    Aplikace je poskytována v rámci Corinth Classroom – Education catalog. Aplikace je pouze v anglické verzi. V plné verzi nabízí popis činnosti a 3D animaci činnosti parního, čtyřdobého, dvoudobého motoru, turbínového motoru a Wanklova motoru. Ve verzi free je však v 3D zobrazení k dispozici pouze motor parní. Motor čtyřdobý lze získat pomocí udělení like aplikaci na Facebooku. Plná verze pro všechny motory je placená. Moje zkušenost je pouze s free verzí, tedy parním motorem. Názornost animace je dostačující, pracovní cyklus lze sledovat po jednotlivých fázích, jsou popsány jednotlivé části motoru a doprovázeny poměrně zdařilou animací. Vzhledem k jazykové mutaci se hodí hlavně jako doplněk vyučovací hodiny pro zvýšení názornosti. V případě jayzkově výborně vybavených žáků nabízí další možnosti pro jejich samostatnou činnost. Vzhledem k k tomu, že na parní motor ve výuce příliš času nezbývá, je využití free verze téo aplikace pouze okrajovou záležitostí. V placené verzi může být podle mého názoru vhodným doplňkem výuky. Like na Facebooku se mi této aplikaci nepodařilo dát. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 3. Věra Bláhová18.06.2015
    Aplikace Corinth Micro Engines obsahuje časovou osu s přiřazením důležitých technických vynálezů jako je parní stroj, spalovací motory, parní turbína. U jednotlivých strojů lze zobrazit 3D animace v chodu, u kterých lze měnit rychlost pohybu. U jednotlivých fází pohybu lze posouvat zobrazení. Animace jsou velmi názorné a efektní. Dále je možné zobrazit ve 3D jednotlivé součásti s vysvětlením funkce. Velmi efektní je i postupné sestavování modelu ve 3D, který se po kompletním sestavení sám uvede do chodu. Jednotlivé části lze barevně zvýraznit přímo u pohybujícího se stroje. Aplikace obsahuje odkaz na informační videoinstruktáž. Zdarma je komplet pouze parní stroj, další části jsou přístupné jen v náhledu a musí se dokoupit. Aplikace je v angličtině. Projekt "Dotkněte se inovací" P50
Pro možnost komentování musíte být přihlášeni