Interaktivní prvouka

Cena: 0.00 CZK
Velikost: 33.1 MB
Systém: Windows 8.1


Vaše zkušenosti s využitím ve výuce

  • 1. Alena Tučímová04.06.2014
    Pěkná pomůcka na prvouku.
  • 2. Iva Pospichalova29.03.2015
    Aplikace je vhodným zpestřením hodin prvouky. Zařadit ji můžeme již v 1. ročníku, kde lze nejvíce využít zejména část k určování ročních období na základě předloženého obrázku, částí dne dle časové a obrázkové nápovědy, a času - hodin, kdy tyto plně nahradí nám důvěrně známé hodiny papírové. Její druhá část určená k poznávání rostlin, stromů a živočichů je určena spíše starším dětem jako samostatná práce nebo na procvičování učiva. Pro prvňáky jsem ji využila na interaktivní tabuli pro celou třídu, kdy všechny děti mezi sebou soutěžily, kdo zná název vyobrazené rostliny, stromu či živočicha, případně kdo je již někdy viděl ve skutečnosti a kde. Nejsympatičtější na celé aplikaci je, že se jedná o aplikaci českou, tudíž doprovodné instrukce jsou psány v českém jazyce, a tak si s ní lehce poradí i začínající čtenáři či ti, kteří nevládnou angličtinou, aniž by museli používat metodu pokus – omyl. Doporučuji se seznámit nejprve s částí Příroda, kde je popsáno, jakým způsobem odpovídat. V části Čas/Roční období a Čas/Části dne tyto instrukce chybí, a tak může zbytečně docházet k nárůstu špatného bodového skóre. Projekt Dotkněte se inovací.
  • 3. Lenka Pavlíková01.04.2015
    Interaktivní prvouka je využitelná nejen v hodinách prvouky na 1.stupni základní školy, ale i v předškolním vzdělávání. Její součástí je několik miniher, které umožní dětem procvičit zábavnou formou probírané učivo předmětu Prvouka. Pokud v hodinách prvouky využíváte dotekových zařízení, je tato aplikace ideální možností pro zpestření výuky. Děti obzvlášť ocení barevné provedení obrázků, se kterými mají možnost pracovat, posouvat je apod. Aplikace má dvě základní části – Příroda a Čas . V první části lze naučit žáky rozpoznávat čas na analogických hodinách, využít se dá i pohyblivých ručiček hodin při procvičování. Ve druhé části týkající se přírody se po zapnutí minihry musí navolit, zda chceme procvičovat rostliny nebo živočichy. Po jejím spuštění se náhodně vybere fotografie a různé názvy, kdy žáci musí vybrat a přesunout správný název k fotografii. Reálné fotografie ještě více přiblíží dětem danou rostlinu nebo živočicha. Po kontrole se načítá kladné nebo záporné skóre, což vyhovuje zejména soutěživým žákům, kdy si mohou vzájemně poměřit své síly. Tuto aplikaci můžeme využít i pro ověřování získaných vědomostí jako test. Projekt Dotkněte se inovací.
  • 4. Iva Kohoutová01.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je velmi vhodná pro výuku na 1. stupni základních škol. Dá se využít již od prvních tříd, ale určitě by mohla mít své místo i v předškolním vzdělávání. Velmi zpestří vaše hodiny prvouky a děti vtáhne do výuky. Aplikace obsahuje takzvané mini hry. Díky těmto hrám společně procvičíte různá témata z předmětu Prvouka nebo Člověk a jeho svět. Tento program má dvě základní témata – orientace v čase a poznávání přírody. Najdete zde i životní prostředí, poznávání stromů a rostlin, části dne, hodiny. Celá aplikace je provázena hezkými fotografiemi, které dětem dobře přiblíží skutečnost. Všechna cvičení se dají využít k procvičení látky, ale i k ověření pochopení učiva. Žákům jsou předkládány obrázky, které přímo odpovídají činnostem, které sami dělají. Dokáží si tak jednotlivé části dne dobře představit a určit správný čas v danou denní dobu. Aplikace je přehledná a jednoduše ovladatelná. Projekt Dotkněte se inovací.
  • 5. Jarmila Witozsová13.04.2015
    Tuto aplikaci lze velmi dobře využít v hodinách prvouky již od 1.ročníku. Líbí se mi, že zde mohou žáci naleznout skutečné fotografie (rostlin, stromů i zvířat) místo nakreslených obrázků. Aplikace je rozdělena na dvě kategorie. První kategorie je rozdělena na dvě části. V první části vybírají žáci ze tří nápověd název stromu a to nejen podle jeho vyobrazení, ale i pouze podle listů, jehličí, nebo plodů. Je zde i zařazeno určování názvu ovoce nebo zeleniny. Pokud žák udělá chybu, aplikace mu nedovolí přejít na další úkol, dokud si omyl neopraví. Což vede k většímu přemýšlení žáků. V další části žáci vybírají ze tří nápověd název zvířete. Lze zde naleznout zástupce z říše savců, ptáků, plazů atd. V druhé kategorii si žáci mohou procvičit orientaci v čase. Tato kategorie je členěna na tři části. První část s názvem hodiny slouží k procvičení určování času. Žák může podle zadání učitele posouvat ručičkami na hodinách nebo naopak učitel může hodiny nastavit a žák určuje, kolik právě ukazují. V druhé části se přiřazuje roční období k obrázku, na obrázku žáci naleznou déšť, kvetoucí stromy, rostliny, sníh, zbarvení stromů atd. Poslední část procvičuje části dne, kde k obrázku určité činnosti se mají přiřadit hodiny s časem. Tuto část bych doporučovala pedagogům si projít dříve, než s ní začnou pracovat s dětmi. Některé obrázky jsou zavádějící. Aplikaci bych hodnotila jako výbornou a velmi dobře použitelnou pro procvičení učiva i jeho opakování. Projekt Dotkněte se inovací.
  • 6. Alexandra Vavrečková14.04.2015
    Aplikace je vhodná pro výuku prvouky na 1. stupni a je zároveň pěkným zpestřením pro žáky.Lze ji využít už v 1. ročníku.Velmi pěkné je využití pohyblivých ručiček v části Příroda a čas. Ve druhé části lze procvičovat formou hry poznávání rostlin a živočichů.Tuto aplikaci bych hodnotila za velmi podařenou a vhodnou jak pro procvičování učiva, tak pro ověřování získaných poznatků. PROJEKT DOTKNĚTE SE INOVACÍ
  • 7. Květoslava Stupňová14.04.2015
    Tato aplikace výborně poslouží žákům i učiteli k procvičení daného celku, k přemýšlení, tvorbě vlastních jednoduchých úkolů k opakování a testování. Lze využít i v nižších ročnících, děti práce baví, je tvořivá a pro učitele poslouží jednoduše jako zpětná vazba k pochopení učiva, tento způsob výuky lze využít napříč předměty I. stupně. Projekt Dotkněte se inovací
  • 8. Renata Součková15.04.2015
    Interaktivní prvouka je velmi pěknou a vhodnou pomůckou pro vyučování v 1. ročníku umožňující velmi hezké zpestření výuky. Je srozumitelná, dobře ovladatelná. Velmi oceňuji jednoduché barevné fotografie, pohyblivé ručičky hodin v části Příroda a čas. Každý učitel jistě plně využije ve svých vyučovacích hodinách i druhou část zaměřenou na rostliny, stromy a živočichy. Aplikace obsahuje minihry, při kterých se žáci učí a procvičují v daném tématu. Vedou je i k soutěživosti a k získávání nových informací.
  • 9. Jana Myslivcová16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky, přírodovědy, určitě i pro výuku či prověřování znalostí z přírodopisu na 2. stupni. Mezi výhody bych zařadila jednoduchý mechanismus ovládání. a to vše s popisem. Hlavní nevýhodu spatřuji v obtížném přesouvání správných řešení. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí i možnost využití aplikace k přípravě zkoušení ústního i písemného. aplikace je využitelná i pro mimoškolní aktivity (kroužek přírodních věd) a při přípravě žáků na přírodovědné soutěže. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 10. Hana Kasalová16.04.2015
    Aplikace Interaktivní Prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky na 1. stupni ZŠ. Jednou z výhod této aplikace je jednoduché ověření znalostí, kdy si žák klikne a hned se mu ukáže správná odpověď. Nevýhodou je horší vládání, kdy žák musí správnou odpověď přesouvat, stačilo by zmáčknout. Z pohledu zapojení žáka do procesu učení lze využít tuto aplikaci pro podporu vizuální stránky, při výkladu, opakování a prohlubování učiva, a také při fixaci učiva. Do této části bych napsala i nevýhodu, což je , že žák pouze posouvá zaškrtává a vůbec nekomunikuje. Z pohledu přípravy učitele pro výuku lze využití tuto aplikace také k testování, ověřování znalostí žáků . Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 11. Hana Štercová16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku funkcí. Mezi výhody bych zařadila jednoduché ovládání, možnost zobrazení obrázků v posunutí a množství pěkných fotografií. Hlavní výhodu spatřuji v možnosti využití v hodinách prvouky při opakování a procvičování, tedy při hodinách, kdy zkoušíme některé žáky a ostatní mohou procvičovat podle svého individuálního tempa. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při práci s integrovanými žáky. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí i možnost využití aplikace k přípravě testů. Žáci prvního stupně rádi pracují s ínformačními technologiemi, pokud jsou použity vhodné obrázky a hravá forma. Náročnost úloh je přizpůsobena věku žáků 1. stupně ZŠ. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 12. Milada Švandová16.04.2015
    Hodnocení aplikace Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky jedná se o poznávání přírody na prvním stupni. Výhodou je jednoduché ovládání, možnost zobrazení konkrétních obrázků rostlin a zvířat a to vše s popisem základních údajů. Hlavní výhodu spatřuji v názornosti a zábavnosti při vybírání správné odpovědi. Děti se aktivně účastní při využití aplikace, která podporuje vizualizaci při výkladu i při opakování a prohubování učiva, a také při zapamatování učiva. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí i možnost využití aplikace k přípravě testů. Procvičování učiva zábavnou formou ve škole i doma a využívat tuto aplikaci je možno také v jiných předmětech. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 13. Hana Kubínová16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je aplikace využitelná pro výuku přírody na prvním stupni. Předností je jednoduché ovládání a okamžitá kontrola. Jedná se o poznávání rostlin a živočichů. Hlavní výhodou je názornost a rozdělení do tematických celků. Z pohledu žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace především při opakování učiva a při jeho fixaci. Žák vybírá ze tří možností jednu správnou a získává okamžitou zpětnou kontrolu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí možnost využití aplikace k opakování učiva možností testování. Jednoduchým přiřazováním odpovědí k obrázkům vyzkouší, zdá žák dostatečně ovládá učivo přírodě. Učivo je rozděleno na tematické celky Poznávání rostlin a Poznávání živočichů. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 14. Michaela Čapková16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku. Mezi výhody bych určitě řadila rychlost, přehlednost, jednoduchost a okamžité ověření správnosti výsledku. Hlavní výhodu vidím v tom, že se s tím dá pracovat prakticky kdykoliv a kdekoliv. Jakákoliv aplikace na tabletech je pro žáky něco nového, zajímavého i poučného. Žijeme v počítačové době a žáci práci s aplikacemi v hodinách milují. Můžou pracovat ve skupinách i jako jednotlivci. Z pohledu pedagoga se nabízí možnost využití této a jakékoli jiné aplikace k přípravě testů, různých zajímavostí, her a soutěží. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 15. Hana Zajícová16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná pro žáky druhého ročníku. Vzhledem k hezkým obrázkům ji jistě lze využít I v mimoškolní výchově. Ovládání je jednoduché I pro malé děti. Vzhledem k počtu obrázků lze použít I v několika hodinách. Aplikaci interaktivní prvouka můžeme použít I vpřírodovědě. Můžeme ji využít pro procvičování, případně pro opakování. Ovládání je jednoduché, při procvičování mohou žáci pracovat ve dvojicích Obrázky jsou pro žáky líbivé a jistě je zaujmou. Z pohledu aktivní činnosti žáka je výhodou, že aplikaci lze použít I pro motivaci při výkladu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí i možnost využití aplikace k přípravě testů.Uč může aplikaci využít pro zadání samostatné práce žákům. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 16. Petra Štěpánková16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky v první, druhé a třetí třídě. Mezi výhody bych zařadila jednoduché ovládání, okamžitou kontrolu správnosti odpovědí bez zásahu učitele, výběr ze tří možností odpovědí. Hlavní výhodu spatřuji v možnosti využití obrázků a velmi krátkého textu. Všechna tři témata jsou velmi přehledná a zcela srozumitelná většině žáků, kteří si mohou sami vybrat. Z pohledu aktivní činnosti žáka je tato aplikace lákavá, neboť žáci rádi pracují s elektronickými zařízeními. Tuto aplikaci můžeme využít při výkladu nové látky, procvičování a opakování. Zkrátka kdykoliv a kdekoliv. Z pohledu přípravy učitele pro výuku je tato aplikace vhodná pro jednotlivce i skupinovou práci. Žáci mají okamžitou zpětnou kontrolu hned po zadání odpovědi. Žáky můžeme touto aplikací seznámit s novou látkou či opakovat již probrané učivo. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 17. Lenka Včelová16.04.2015
    Hodnocení aplikace Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky jedná se o poznávání přírody na prvním stupni i při opakování přírodovědného učiva v domácím prostředí. Výhodou je jednoduché ovládání, možnost zobrazení konkrétních obrázků rostlin a zvířat a to vše s popisem základních údajů. Hlavní výhodu spatřuji v názornosti a zábavnosti při vybírání správné odpovědi. Děti jsou aktivní při využívání aplikace, která podporuje vizualizaci, při výkladu i při opakování a prohubování učiva a zapamatování učiva. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí i možnost využití aplikace k přípravě testů. Procvičování učiva zábavnou formou ve škole i doma a využívat tuto aplikaci je možno také v jiných předmětech a školních soutěžích. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 18. Jana Zikmundová16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky na prvním stupni, hlavně mladší žáci ocení pěkné obrázky a velmi krátký text. Mezi výhody bych zařadila velmi jednoduché ovládání. Velice vhodný je výběr správné odpovědi ze tří možností. Líbí se mi možnost výběru ze tří hlavních témat, ze kterých si žák sám vybere, podle svých individuálních zájmů. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se mi líbí možnost jak seznámit žáky s novou látkou, tak procvičování probrané látky pro jednotlivce, malé skupiny. Velice výhodné je využití aplikace ke zpětné kontrole mezi učitelem a žákem. Žáci mají možnost zpětné vazby okamžitě po zadání odpovědi a potvrzení kontroly, žák ihned vidí, zda správně či nesprávně odpověděl. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 19. Michaela Pešoutová16.04.2015
    Aplikace Interaktivní Prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouku, především v nižších ročnících ZŠ. Výhodou této aplikace je jasný a srozumitelný postupy užívání, avšak praxe je jiná. Ovládání aplikace reaguje při přetahování odpovědi do odpovědního pole těžce. Jelikož učím ve speciální třídě, považuji tuto aplikaci za přínosnou při zpestření výuky. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace především v procvičovací části hodiny a při fixaci učiva. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 20. Jitka Nejedlá16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je výborná pomůcka pro výuku prvouky a přírodovědy na prvním stupni základní školy. Aplikace je rychlá a přehledná a dobře využitelná pro žáky a učitele. Žáci ji rádi využívají při opakování učiva a přípravu na přírodovědné soutěže. je to pro ně zábava i získávání vědomostí pomocí nových metod. Pro vyučující je pomůckou při přípravě testů a soutěží. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 21. Eva Dušková16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky. Mezi výhody bych zařadila jednoduché ovládání, okamžité použití v hodině, možnost propojení mezipředmětových vztahů. Hlavní výhodu spatřuji v možnosti využití při jakémkoliv počtu žáků ve třídě, tedy při práci s integrovanými žáky i s běžnými žáky, neboť integrovaní potřebují více názornosti k pochopení i k upevňování učiva.. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohlubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí i možnost využití aplikace k vracení se k probírané látce kdykoliv. Dochází pak ke zpětné vazbě a dokonalému pochopení učiva a návaznosti probírané látky. Učitel se může kdykoliv v jakémkoliv ročníku prvního stupně vracet k probírané látce. Například při tématu Potravní řetězec si děti opakují základní druhy rostlin či živočichů. Náročnost úloh přizpůsobíme věku a možnostem žáků. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 22. Libuše Doležalová16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky na prvním stupni základní školy. Mezi výhody bych zařadila jednoduché zacházení pro všechny žáky. Hlavní výhodu spatřuji v možnosti výběru ze tří hlavních témat. Velice oceňuji možnost výběru ze tří možných odpovědí. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se mi líbí možnost využití jak při výkladu nového učiva, tak při procvičování probrané látky, nabízí i možnost využití aplikace k přípravě testů. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 23. Hana Křivská16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku o přírodě. Mezi výhody bych zařadila jednoduché ovládání, okamžité využití poznatků, možnost zobrazení obrázků, a to vše s popisem základních údajů. Hlavní výhodu spatřuji v možnosti využití ve výuce, tedy při seznamování žáků se základními znalostmi o přírodě, neboť není mnoho aplikací pro použití v tomto tematickém celku. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva, a to i pro integrované žáky. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí i možnost využití aplikace i k přípravě testů. Například by žáci dostali zadání formou doplňování pojmů nebo obrázků, grafů. Pro zvýšení atraktivity by při výuce mohli pracovat ve dvojicích a práci si společně kontrolovat. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 24. Libuše Doležalová16.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky na prvním stupni základní školy. Mezi výhody bych zařadila jednoduché zacházení pro všechny žáky. Hlavní výhodu spatřuji v možnosti výběru ze tří hlavních témat. Velice oceňuji možnost výběru ze tří možných odpovědí. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se mi líbí možnost využití jak při výkladu nového učiva, tak při procvičování probrané látky, nabízí i možnost využití aplikace k přípravě testů. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 25. Jana Krupičková16.04.2015
    APLIKACE INTERAKTIVNÍ PRVOUKA je jednou z mnoha aplikací, které představují učivo prvního stupně o přírodě. Lze ji použít pro děti v rozmezí od prvního do třetího ročníku v období seznamování s učivem, ale i k procvičování a zábavným soutěžím. Aplikace je přehledná, obrázky jednoznačně poznatelné. Jako nevýhodu vidím nesnadné opravení chybných rozhodnutí. Děti mohou aplikaci využít k tvorbě vlastních zápisků, vytvoření seznamů rostlin a živočichů, k upevnění znalostí o čase. Učitel může pomocí aplikace připravit jednoduché testy a zorganizovat soutěže družstev v poznávání a upevňování znalostí. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.OO24
  • 26. Robert Štefánek16.04.2015
    Interaktivní prvouka je aplikace určená jako doplněk výuky Prvouky 1.stupně Základních škol. Aplikace obsahuje několik miniher, pomocí kterých si žáci mohou procvičit probíranou látku. Mezi minihrami naleznete například Poznáváme stromy a rostliny nebo Kolik je hodin. Program může učitel využít pro zpestření výuky Slouží hlavně k procvičení poznávání rostlin, hub, ovoce. Učitel získává rychlou zpětnou vazbu jak žáci probranou látku pochopili. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Tento program je z hlediska žáka vhodnou učební pomůckou pro moderní vzdělávání. Žáky výukový program velmi baví a mají okamžitou zpětnou vazbu. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí i možnost využití aplikace k přípravě testů. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 27. David Adámek17.04.2015
    Projekt dotkněte se inovací Mezi výhody bych zařadil jednoduché ovládání, okamžité využití poznatků, možnost zobrazení obrázků. Učitel získává rychlou zpětnou vazbu jak žáci probranou látku pochopili. Možnost propojení s ostatními předměty. Okamžité testování žáků zábavnou formou. Pěkné fotografie.Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu.Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
  • 28. Lenka Kremlíková19.04.2015
    Aplikaci lze použít v hodinách prvouky jako doplňující, protože není ucelená tematicky. Návod jak s aplikací pracovat je pouze u přírody, takže pokud se žák nebo učitel rozhodne jako první vyzkoušet aplikaci v čase, tak zkouší pokusem omylem, jak s ní pracovat dál. Co vidím jako neefektivní je u rostlin i zvířat velké množství obrázků v jednom celku, ze kterého se nedá „vystoupit“. Velké množství je časově náročnější a s ohledem na tematickou různorodost ve vyučovací hodině neefektivní s probíraným učivem. Je možné jako doplňující aktivita pro volný čas. Projekt Dotkněte se inovací.
  • 29. Jana cepková20.04.2015
    29. Jana Čeková 20.4.2015 Interaktivní pavouka j výborným zpestřením hodin pavouky a přírodovědy, můžeme ji využít také v hodinách výtvarné výchovy pro konkrétní představu živočicha, rostliny, houby...V daných hodinách pavouka a přírodovědy zajistí žákům osvojení pojmu ve spojení s obrázkem, upozorní na případné chyby a vede k jejich odstranění.Žáci mohou vycházet z vlastních zkušeností a znalostí přírody. Interaktivní práce je pro děti velmi zajímavá,hravá a atraktivní,využltelná v jakékoliv části hodiny _
  • 30. Gabrela Masláková20.04.2015
    Interaktivní prvouka je využitelná v hodinách prvouky na prvním stupni základní školy,ale určitě by se dala využít i v předškolním vzdělávání.Tato aplikace se skládá ze dvou částí-orientace v čase a poznávání přírody.Je doprovázena velice pěknými fotografiemi a obrázky.Všechna cvičení se dají využít k procvičování probíraného učiva,soutěžím,ale i k prověření získaných znalostí dětí.Jako velice přínosné hodnotím to,že pokud žák neodpoví správně,nemůže přejít na další úkol.To ho vede k zamyšlení a opravě chyby a většímu soustředění. Další klad je rozdělení aplikace do částí,lze tedy využít jen tu,která je právě probírána,procvičovánanebo opakována.Aplikace je velice zdařilá a dobře využitelná i napříč různými předměty.Jedinou nevýhodou se mi jeví horší ovládání při přesouvání obrázků. Projekt:Tablety - P27
  • 31. Jana Bernartová20.04.2015
    Aplikace "Interaktivni prvouka" je pěkná pomůcka do hodin k získání nových poznatků i k procvičení učiva. Obrázky jsou jednoduché a jednoznačné. Ovládání je pro děti intuitivní a na první pohled jasné. Tyto činnosti jim příjemně zpestří hodiny. S dětmi zde například procvičíme hodiny (kliknutím na ručičky lze jimi jednoduše pohybovat a nastavit požadovaný čas). Dále aplikace nabízí pomocí obrázků orientaci v čase. V druhém oddíle poznáváme základní rostliny a živočichové. Vždy vybíráme ze tří možností pouhým uchopením a přesunutím správného výrazu. Žák zde má ihned zpětnou vazbu o správnosti své odpovědi. Pokud je odpověď chybná, aplikace neumožní pokračovat k další úloze a žák musí nalézt správnou odpověď. V nižších ročnících zároveň žáci při prvouce procvičí čtení a jemnou motoriku prstů. Část o přírodě může být využita pro opakování v hodinách přírodovědy ve vyšších ročnících I. stupně. Žákům aplikace hodiny zpestří ve všech jejich částech. Formou hry získá, procvičí i upevní žák své znalosti. Aplikace žákovi poskytuje okamžité hodnocení jeho výkonu. Aplikace se dá použít pro práci jednotlivce, ve dvojici i ke skupinové práci. Doporučuji i další aplikace tohoto autora, jsou také zdařilé. Projekt: "Tablety" P 27.
  • 32. Jana Čepková22.04.2015
    32. Jana Čepková 20.04.2015 Interaktivní prvouka je velmi atraktivním doplňkem výuky prvouky a přírodovědy na I.stupni ZŠ. Její barevné fotografie se mohou využít také například v hodinách výtvarné výchovy pro konkrétní představu obrazu rostliny, živočicha, houby nebo proměn přírody v jednotlivých ročních obdobích. Interaktivita této aplikace zajistí žákům správné osvojení pojmu ve spojení s obrázkem, umožní bezprostřední kontrolu zvoleného výběru z daných možností a v případě nesprávné volby upozorní na chybu. Tím vede děti k zamyšlení a okamžité nápravě mylného řešení. Práce je pro žáky zajímavá a atraktivní, využitelná v jakékoliv části hodiny - při výkladu, kdy může učitel při pojmenovávání výjevu na obrázku uplatnit vlastní zkušenosti a znalosti dětí, při osvojování a procvičování probíraného učiva, opakování, při práci ve dvojicích a skupinách, při hrách a soutěžích. Tato aplikace zpracovává dvě základní témata - čas a přírodu. První část "Čas" umožňuje dětem správně se orientovat v čase na hodinách a v přírodních jevech. Pohybem ručiček na virtuálních hodinách dobře nastavit zadaný čas a naopak umět bezchybně přečíst nastavený časový údaj. K obrázkům proměn přírody a chování živočichů přiřadit hledané roční období. Ve druhé části "Příroda" pak žáci aktivně vybírají správný název zobrazené přírodniny z nabízených možností. Prací s touto aplikací si učitel může ověřovat pro děti líbivou a atraktivní formou zvládnutí a osvojení probraného učiva. Aplikace mě pro svou jednoduchost a mnohostrannou využitelnost velice zaujala a doporučovala bych ji ostatním kolegům pro zpestření práce v hodinách prvouky a přírodovědy. Projekt: Tablety - P 27.
  • 33. Jana Bernardová22.04.2015
    Aplikaci Interaktivní prvouka jsem s úspěchem vyzkoušela v prvouce ve třetí třídě na interaktivní tabuli i při samostatné práci s dotykovými zařízeními. Její ovládání je jednoduché a snadno pochopitelné i pro slabší žáky. Dětem se líbilo vybírání z možností při určování živočichů, kteří byli na reálné fotografii i poznávání rostlin v kapitole Příroda. Zkoušeli si kapitolu Čas a zde se mi jeví pro procvičování a samostatnou práci velice dobře podkapitola Roční období. Procvičovali si tím metodu vybírání z možností, upevňování a zpřesňování vědomostí. S dotykovými zařízeními se dětem poměrně dobře pracuje s touto aplikací i ve slunečných dnech. Na interaktivní tabuli jsou při nedokonalém zatemnění špatně vidět. K aplikaci mám tuto připomínku: v oddílu Příroda - Poznáváme stromy a rostliny je zařazeno také poznávaní hub u fotografií několikrát se objevuje pojem "bedle" místo bedla - předpokládám, že je to tisková chyba - tento pojem jsem nikde neobjevila. Aplikace je nastavená na jednoduché ovládání. S tabletem se dobře pracovalo i méně šikovným dětem při opravování drobných chyb.Projekt Dotkněte se inovací - P 51.
  • 34. Soňa Müllerová22.04.2015
    Dobré pro procvičování hodin a při určování ročních období.
  • 35. Ludmila Čapková22.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná do hodin prvouky na 1.stupni. Děti pomocí obrázků přírody, rostlin a živočichů procvičí znalosti o přírodě. Aplikaci lze využít k výkladu i procvičování, opakování učiva. Je vhodná ke zpestření vyučovacích hodin. Projekt Dotkněte se inovací P-50
  • 36. Hana Zikmundová22.04.2015
    Aplikace "Interaktivní prvouka" je výbornou pomůckou do hodin prvouky k procvičení základního učiva v oblasti rostliny a živočichové, lidé a čas. Jednoduché, názorné obrázky jasně napovídají správné řešení a žáci mají možnost okamžité kontroly. Při nesprávném kroku je aplikace nepustí dál. Projekt Dotkněte se inovací - P 50
  • 37. Monika Vopavová22.04.2015
    Aplikaci lze využít pro zpestření hodin prvouky.Učitel může získat rychlou zpětnou vazbu na pochopení látky žákem.Lze použít na výklad látky i na procvičení probíraného.Dále může učitel využít při tvorbě testů či při soutěžích.Žák musí odpovědět správně,jinak nemůže přejít na další úkol.Výhodou je jednoduché ovládání.Reálné fotografie dětem ještě více přiblíží daného živočicha či rostlinu.
  • 38. Jana Bergerova27.04.2015
    Dobrý den, aplikace je výborná pro použití na prvním stupni naší základní školy. Výborné jsou barevné obrázky, které ukazují reálně rostliny. Pro procvičování znalostí o poznávání přírodnin je aplikace velmi vhodná. Významným kladem aplikace je i výuka času - hodin. Děti procvičují i jemnou motoriku. Pro děti je práce zábavná a záživná. Doporučuji pro zatraktivnění výuky. P 16 dotkin, IČO 49855425, Projekt dotkněte se inovací
  • 39. Martina Mudruňková27.04.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je určená žákům prvního stupně ZŠ. Lze ji použít jak k vyvození nového učiva, tak také k opakování a procvičování probraného látky. Ovládání je jednoduché a pro děti snadno pochopitelné. Skvělé jsou barevné a názorné fotografie. Pokud žák správně neodpoví, nemůže přejít na další úkol, což umožňuje okamžité testování žáků zábavnou formou. P16 dotkin, IČO 49855425.PROJEKT DOTKNĚTE SE INOVACÍ
  • 40. Ester Štorková27.04.2015
    Aplikace je výborná do hodin prvouky na prvním stupni. Je možné ji použít pro výklad nové látky i na procvičování učiva zábavnou formou. V neposlední řadě lze použít i pro tvorbu testů. Výhodou je jednoduché ovládání, při němž žáci cvičí i jemnou motoriku. Myslím, že použitím aplikace motivujeme žáky k poznávání přírody. Doporučuji k zpestření hodin prvouky. P16 dotkin, IČO 49855425, PROJEKT DOTKNĚTE SE INOVACÍ
  • 41. Jolana Zahradníková28.04.2015
    Interaktivní prvouka je určena k výuce i kontrole již osvojených vědomostí. Nabízí prostor pro samostatnou i skupinovou práci. Díky aplikaci mohou žáci poznávat živočichy, rostliny ale také procvičovat a upevňovat orientaci v čase. Aplikace Interaktivní prvouka je z pohledu pedagoga ve speciální třídě výborným pomocníkem. Pomocí této aplikace lze zpestřit výuku prvouky i přírodovědy. Lze ji využívat jak při frontální výuce, tak i při individuální práci. Jedna skupina žáků může aplikaci využít k samostatnému procvičování poznávání různých druhů rostlin a živočichů. V rámci aplikace je žákům předložena vždy jedna fotografie rostlin, keřů, stromů nebo živočichů a tři možnosti odpovědí. Žák si odpověď, o které se domnívá, že je správná, přetáhne k obrázku a klikne na tlačítko "zkontrolovat". Je-li odpověď správná, připočtou se mu plusové body. V opačném případě se připočítávají červené - chybné body. Po správné odpovědi se objeví další obrázek. Velmi realistické fotografie mohou sloužit i k rozvoji komunikačních dovedností a sdělování si informací ze života rostlin a živočichů. Aplikace je dobře využitelná i pro výuku ve více odděleních. Když se jedna skupina věnuje poznávání přírody, druhá se zaměří na orientaci v čase. Orientace v čase nabízí hned tři okruhy na procvičení a upevnění - 1. Určování času, 2. Roční období, 3. Části dne. V první části je nezbytné zadání učitele, ale druhá a třetí části je opět perfektně použitelná pro samostatnou práci. První část - hodiny - učitel zadá čas, s přesností na minuty, a žák může daný čas přečíst, nebo po slovní instrukci učitele na tabletu s touto aplikaci sám nastavit. 2. Roční období - žákovi jsou nabízeny fotografie, které představují určité roční období. Ve spodní části monitoru se objeví názvy ročních dob a žák správný název přetáhne k fotografii. Princip vyhodnocování je stejný jako u části o přírodě. 3. Části dne - na stejném principu jako poznávání ročních období, jen obrázky nabízejí činnost, která je typická pro určitou část dne. Můžeme i tento oddíl využít k rozvoji komunikačních dovedností, kdy žáci sami, dle obrázku vypráví, co v kterou dobu obvykle dělají. Shrnuli tuto aplikaci, pak je hodnocení jednoznačně výborné. Maximální flexibilní využití, podpora samostatnosti a kreativity, tak se mi jeví aplikace Interaktivní prvouka. Projekt Dotkněte se inovací
  • 42. Hana Lacinová28.04.2015
    Aplikaci Interaktivní prvouka je velmi vhodné využívat v hodinách na prvním stupni po celé tři roky. Lze ji využít již od 1.třídy. Zpestří hodiny prvouky a děti nenásilně zapojí do výuky. Je dobře ovladatelná, nenáročná a srozumitelná dětem všech ročníků. Vhodný je i výběr ze třech možností odpovědí. Je možné ji využít pro práci jednotlivců, ve dvojicích i skupinách s různým počtem žáků a i pro integrované žáky. Z pohledu žáka lze tuto aplikaci využít při výkladu učiva, při procvičování a opakování učiva - ve škole i pro domácí přípravu. Žák má vždy okamžitou zpětnou kontrolu. Z pohledu učitele lze tuto aplikaci využít k přípravě testů na opakování, zadávání samostatné práce pro žáky, v mimoškolních činnostech (například přírodovědné soutěže a kroužky). Zaujalo mne také to, že v aplikaci jsou použity reálné fotografie stromů, rostlin a zvířat a děti je vidí tak, jak skutečně vypadají, ne pouze na obrázcích. Také velmi pozitivní je to, že veškeré pokyny v aplikaci jsou psány česky a poradí si s ní i nejmladší čtenáři a jejich rodiče. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 43. Jitka Sucháčková04.05.2015
    Hodnocení aplikace „Interaktivní prvouka“ K posouzení jsem si vybrala aplikaci Interaktivní prvouka, kterou je možno v tomto předmětu využít téměř ve všech ročnících 1. stupně ZŚ. Aplikace zahrnuje dvě témata – Příroda a Čas, prostřednictvím nichž může učitel s využitím tabletu probíranou látku nejen vysvětlovat, ale i opakovat. V tématu Příroda najdeme podtéma Poznáváme stromy a rostliny s celkem 48 příklady stromů, keřů i bylin. Žáci vždy ze tří možností vybírají správnou odpověď k danému obrázku. Nechybí ani zpětná vazba – své odpovědi si děti mohou vždy zkontrolovat, přičemž se jim pod obrázkem zaznamenává počet správných a nesprávných odpovědí. Stejným způsobem si žáci mohou sami nebo pod vedením učitele opakovat učivo o zvířatech v podtématu Poznáváme živočichy. Zahrnuje celkem 51 příkladů, což je jistě dostatečný počet k určování a získání základních znalostí z říše živočichů. Velmi zajímavě je zpracováno i téma Čas, které obsahuje tři části – Kolik je hodin, Roční období a Části dne. V první části má učitel možnost na tabletu v zobrazeném ciferníku nastavovat libovolný čas, který žáci určují, případně sdělí činnosti, které v danou dobu mohou provádět. Ve druhé části mohou děti na 27 příkladech určovat roční období rovněž s možností kontroly svého zvoleného řešení. Ve třetí části tohoto tématu žáci přiřazují k obrázkům znázorňujícím různé části dne vhodný ciferník s příslušným časem. Tato aplikace se mi jeví jako velmi vhodné doplnění učiva prvouky, neboť je zajímavá, vcelku různorodá a pro žáky i jistě velmi zábavná. Projekt Dotkněte se inovací CZ. 1.07/1.3.00/51.0024
  • 44. Lenka Ovesná04.05.2015
    Hodnocení aplikace – Interaktivní prvouka Aplikace se hodí k procvičování učiva prvouky na 1.stupni ZŠ. Je rozdělena do dvou okruhů – 1. téma Příroda – zde se žáci mohou hravou formou seznámit s poznáváním přírody a životním prostředím. V minihrách si zopakují poznatky o rostlinách a živočiších. Po spuštění se náhodně vybere fotografie a výběr z názvů a žáci musí správně vybrat a přesunout název k fotografii. 2. téma – Orientace v čase. Děti se seznamují s hodinami, samy si nastavují čas na analogových hodinách či plní zadané úkoly v různých minihrách, které jsou součástí aplikace. Na aplikaci bych ocenila velmi jednoduché ovládání, barevné zpracování a spoustu pěkných obrázků. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 45. Lenka Mužná05.05.2015
    Aplikaci Interaktivní prvouka lze velmi dobře využívat během celé výuky prvouky na prvním stupni ZŠ. Všechna témata jsou ztvárněna hravou, interaktivní formou. Skvělým způsobem se děti seznamují s hodinami, živou i neživou přírodou, učivo o měsících a ročních obdobích je také zpracováno velmi živě a zábavně. Musím ocenit zejména jednoduché ovládání a krásnou výtvarnou stránku. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 46. dagmar Šaflová05.05.2015
    Interaktivní prvouka se výborně hodí k ověření již osvojených vědomostí. Lze ji využít i ke skupinové práci i k samostatné práci žáků.Žáci se seznámí se všemi probranými tématy v 1.- 3.ročníků.Tato aplikace se hodí i při práci přírodovědy ve 4.ročniku.Ocenila bych reálné fotografiemi. V rámci aplikace je žákům předložena vždy jedna fotografie rostlin, keřů, stromů nebo živočichů a tři možnosti odpovědí. Žák si odpověď, o které se domnívá, že je správná, přetáhne k obrázku a klikne na tlačítko zkontrolovat. Je-li odpověď správná, připočtou se mu plusové body. V opačném případě se připočítávají červené - chybné body. Po správné odpovědi se objeví další obrázek.Ocenila bych i kapitolu „Orientaci v čase“. Orientace v čase nabízí hned tři okruhy na procvičení a upevnění - 1. Určování času, 2. Roční období, 3. Části dne. Shrnuli tuto aplikaci, pak je hodnocení velmi dobré. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
  • 47. Barbora Křepelková05.05.2015
    Vzhledem k tomu, jsem učitelka v 1. a 2. ročníku, je pro mě tato aplikace přínosem a velmi příjemným zpestřením prvouky. Mohu ji využít již v 1. rčníku. Velmi zajímavě je zpracována oblast část dne dle časové a obrázkové nápovědy. Dále taky kapitola ČAS je zde hezky zpracován, tudíž nám může nahradit papírové hodiny.Druhá část určená k poznávání rostlin, stromů a živočichů je spíše pro starší děti a to zjména jako samostatná práce nebo na procvičování učiva. Nejvíce se mi líbí, že je to česká aplikace.Pokyny jsou v českém azyce a tak si s ní lehce poradí i začínající čtenář. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 48. Blanka Kusá05.05.2015
    Interaktivní prvouka je zábavná pomůcka pro prvouku na 1.stupni. Pěkné fotografie žáky zaujmou a nenásilně jej vedou při procvičování učiva. Vhodná je také pro domácí přípravu, protože vždy ukáže ihned správnou odpověď. Problémem může být přesouvání slov do rámečku, kdy často nejde slovo zachytit, takže místo prstu musíme použít kurzor. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
  • 49. Jitka Kolářová05.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka mě zaujala a s úspěchem jsem ji vyzkoušela na interaktivní tabuli v hodině přírodovědy ve 4. ročníku v rámci opakování učiva o přírodě. Oceňuji jednoduchost ovládání, neboť jsem tuto aplikaci mohla použít i jako samostatnou práci pro žáky s VPU. Děti velmi pozitivně přijaly výběr z možností při určování živočichů, kteří byli na reálné fotografii i poznávání rostlin v kapitole Příroda. Děti si mohly s pomocí obrázků přírody, rostlin a živočichů procvičit znalosti o přírodě. Aplikaci lze využít k výkladu, k procvičování i k probranému učiva. Projekt Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
  • 50. Pavla Divínová05.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky na prvním stupni základní školy. Výhodou je jednoduché ovládání pro všechny žáky, možnost výběru ze tří hlavních témat. Líbí se mi možnost výběru ze tří odpovědí. Žák se aktivně zapojí do činnosti při vyvození nového učiva, ale i při opakování a prohubování učiva. Při přípravě na vyučování oceňuji možnost využití v různých částech hodiny, ale i při přípravě testů. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 51. Miroslava Gelnarová05.05.2015
    Tato aplikace je velmi vhodná pro výuku o živé přírodě, poznávání živočichů a jejich zařazování k daným druhům, poznávání rostlin a jejich zařazování, poznávání stromů, jejich pojmenovávání. Velice se mi líbilo, že si děti mohou vybrat správné řešení. Jestliže vyberou nesprávnou odpověď, nepustí je program dále. Využití tohoto programu je vhodné hlavně pro žáky prvního, druhého a třetího ročníku ZŠ. Pro žáky je zábavné, poučné, hravé. Učitel může použít i jako motivaci pro dané učivo, může použít i jako znalostní test. Nejvíce se dětem líbí, že mohou pracovat samostatně. Dotkněte se inovací cz. 1. 07/1.3./51.0024.
  • 52. Alena Zicháčková05.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná do výuky na prvním stupni základní školy, hlavně je názornou ukázkou pro žáky 1. a 2. třídy. Slouží k vyvození i procvičení učiva o čase -hodinách, ročních období a o rozdělení dne. Líbí se mi učivo o čase, lze nahradit tradiční papírové hodiny, volba správné odpovědi a pěkné obrázky. P07 Projekt Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
  • 53. Jana Doskočilová10.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná jako doplňkový materiál, jak už bylo výše několikrát řečeno. V žádném případě by neměla nahrazovat roli učitele při výkladu učiva.Jedná se o jednoduše pochopitelnou aplikaci, jejíž ovládání je intuitivní, přehledné. Žák s pomocí této aplikace sám doma může procvičovat či testovat své znalosti, například v době nemoci, nebo ji může využít zastupující učitel pro zopakování učiva. Aplikace je moderní variací na dobře známé a vždy fungující papírové doplňkové výukové materiály (hodiny, obrázky se zvířaty a rostlinami). Nejedná se o žádnou invenci, pouze o inovaci v duchu "Škola hrou", která svým kvízovým pojetím a kvalitním obrazovým materiálem jistě osloví všechny žáky 1.-3.tříd.P10_dotkin, Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 54. Šárka Rosenbergerová11.05.2015
    Tuto aplikaci lze využít v hodinách Prvouky a Přírodovědy. Děti poznávají zástupce živočišné a rostlinné říše. Hledají problémy životního prostředí , poznávají stromy, byliny a živočichy podle pěkných fotografií. Je zde možnost ze tří odpovědí. Najdeme tady i učivo o čase, ročních obdobích. Použití je zábavné a poučné, jednoduché. Projekt "Dotkněte se inovací", P_13, IČO 48663794
  • 55. Gabrela Masláková11.05.2015
    nteraktivní prvouka je využitelná v hodinách prvouky na prvním stupni základní školy, ale určitě by se dala využít i v předškolním vzdělávání. Tato aplikace se skládá ze dvou částí-orientace v čase a poznávání přírody. Aplikace nahrazuje klasické papírové hodiny a je doprovázena velice pěknými fotografiemi a obrázky. Všechna cvičení se dají využít k procvičování probíraného učiva, soutěžím, ale i k prověření získaných znalostí dětí. Jako velice přínosné hodnotím to, že pokud žák neodpoví správně, nemůže přejít na další úkol. To ho vede k zamyšlení a opravě chyby a většímu soustředění. Další klad je rozdělení aplikace do částí,lze tedy využít jen tu, která je právě probírána, procvičována nebo opakována. Aplikace je velice zdařilá a dobře využitelná i napříč různými předměty. Je příjemným zpestřením vyučovací hodiny a pro žáky je každá změna činnosti přínosem. Jedinou nevýhodou se mi jeví horší ovládání při přesouvání obrázků. Projekt:Dotkněte se inovací - P27
  • 56. Romana Žáková13.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka umožňuje žákům ověřit si své vědomosti z oblasti Příroda a Čas. V oblasti Příroda žáci procvičují poznávání stromů, rostlin, plodů, hub a živočichů. Pokaždé se nabízí tři názvy, možnosti. Žák vybere jednu variantu. Pokud neodpoví správně, aplikace jej nepustí na další úkol. Odpověď si musí opravit. V oblasti Čas si žák procvičí své znalosti v určování času, v poznávání ročního období a části dne. V aplikaci hodnotím kladně posouvání ručiček a pěkné fotografie z přírody. Dobře nám poslouží pro procvičování učiva, samostatnou práci, práci ve skupinách, soutěže již od prvního ročníku. Tento komentář byl vložen v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024; P48 - dotkin
  • 57. Jana Patková13.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je pěkně zpracována. Obě témata (Příroda, Čas) se dají využít ve všech ročnících 1. stupně základní školy při výkladu, procvičování i domácí přípravě. V části Poznáváme stromy a rostliny žáci vybírají k fotografiím rostlin, keřů a stromů správnou odpověď ze tří možností. Svou odpověď si zkontrolovat kliknutím na tlačítko "Zkontrolovat". Nechybí ani okamžité vyhodnocení. V části Orientace v čase žáci určují čas na hodinách, podle obrázků přiřazují roční období a části dne. Opět nechybí kontrola a vyhodnocení v podobě bodů. Na této aplikaci bych velice ocenila jednoduché ovládání, krásné barevné fotografie a pokyny v českém jazyce. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P48
  • 58. Barbora Hladišová18.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je určena pro 1. stupeň. Program se skládá ze 2 částí – Příroda a Čas. Po kliknutí na téma “Příroda“ se Vám objeví nabídka, kde máme na výběr ze 2 možností - poznávání živočichů nebo poznávání stromů a rostlin. K poznávání rostlin a stromů nám aplikace nabízí celkem 46 obrázků a mezi živočichy poznáváme od savců až po hmyz. Žáci mají na výběr ze 3 možností. Hned se jim objeví vyhodnocení. V druhé části “Čas“ si můžeme vybrat - určování hodin, poznávání ročních období a poznávání části dne. Tato část programu nepracuje zcela správně. Při určování hodin jsou problémy s nastavením času, kdy ručičky nereagují na pokyn tak, jak by měly. Určování částí dne patří taky mezi málo povedené. Dětem se ukazují obrázky a mají správně přiřadit čas, kolik je hodin. Ne vždy jsou obrázky zcela jasné a přetažení správného času do políčka Vám zabere dost času. V této části Čas se nejlépe dá pracovat s poznáváním ročního období. Mezi nevýhody aplikace bych uvedla špatné manipulování jak s hodinami, tak s přiřazováním správných odpovědí. Aplikace špatně reaguje na pokyny. Tato aplikace pomůže žákovi při vizualizaci rostlin a živočichů. Žák si takto o vybraném zvířeti/rostlině vytvoří podrobnější představu. Aplikaci je vhodné zařadit do fáze opakování a fixaci daného učiva. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.P32_dotkin
  • 59. Barbora Vaverková18.05.2015
    Aplikace je na první dojem velmi kvalitně obrazově zpracovaná a jistě musí být pro žáky atraktivní. Je rozdělena na dva základní okruhy – Příroda a Čas. Okruh Příroda je zpracován kvalitněji. V tomto okruhu žáci dle krásných fotografií rozeznávají stromy, rostliny a živočichy. Vždy vybírají ze 3 náhodně vylosovaných názvů, ze kterých je právě jeden správný. Název musí žáci přetáhnout do připraveného okénka a po stisknutí tlačítka zkontrolovat zjistí správnost či nesprávnost odpovědi přičtením bodu – správná odpověď je bílými čísly, nesprávná červenými čísly. Při nesprávné odpovědi se žák musí vždy opravit. Výhodou je jednoduché ovládání, okamžitá kontrola a nutnost opravy. Okruh Čas je zpracován dle mého názoru méně kvalitně. V části Kolik je hodin? učitel zadává čas, který musí žáci na hodinách nastavit posunutím ručiček. Jako nevýhodu vidím to, že je pro učitele velmi složité kontrolovat správnost řešení u všech žáků. Sami žáci nemají okamžitou zpětnou vazbu. Část Roční období je zpracována podobně jako okruh Příroda, kde žáci ale tentokrát vybírají ze 4 možností – ze 4 ročních období. Tato část se mi líbí. V Části dne je bohužel nekvalitně udělaná kontrola zpracování, kdy žák přetáhne správnou možnost do okénka, ale v tu chvíli čas zmizí. Žák již neví, co vlastně odpověděl. Aplikace se dá využít na procvičování učiva a zároveň i na testování a kontrolu pochopení látky. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024. P32_dotkin
  • 60. Zuzana Siegelová18.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka má velmi atraktivní a pěkné obrázky. Je rozdělena na dvě části: „Příroda“ a „Čas“. V části „Příroda“ jde o poznávání náhodně vybraných rostlin, stromů nebo živočichů. Správnou odpověď žáci vybírají ze 3 možných, přetahují do okénka a dávají tlačítko zkontrolovat. Bíle je vyznačen počet správných odpovědí a červeně počet špatných odpovědí. Část „Čas“ se mi příliš nelíbila. Je rozdělena na Hodiny, Části dne a Roční období. Hodiny musí kontrolovat přímo učitel, není to v možnostech aplikace. Roční období vybíráme ze 4 možností a přiřazujeme k obrázkům správné roční období. V sekci části dne přiřazujeme hodiny k obrázkům. Po přesunutí hodin se vymaže digitální zobrazení hodin, žák ztrácí kontrolu nad tím, co zvolil a nemůže si informaci zpětně upevnit. Aplikace je vhodná pro 2. ročník ZŠ a využila bych ji hlavně k procvičovaní. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024. P32_dotkin
  • 61. Jana Posekaná18.05.2015
    Projekt "Dotkněte se inovací" Tuto aplikaci je možné využít v hodinách prvouky při vyvození, procvičení a kontrole znalostí. Jsou zde použity pěkné fotogra- fie, které se dobře hodí i do hodin výtvarné výchovy, českého ja- zyka a angličtiny, kde můžeme pracovat také s hodinami, ročním obdobím a částmi dne. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu.
  • 62. Martina Medunova19.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je užitečným doplňkem do hodin prvouky. Lze s ní pracovat především na 1.stupni ZŠ u mladších žáků, ale je možné ji s přehledem využít i u dětí předškolního věku. Součástí aplikace jsou i drobné hry, které dítěti zpříjemňují učení. Jako další výhodu vidím ve snadném ovládání programu. Nejvíce mě zaujala oblast pozorování rostlin a živočichů, se kterou nyní pracuji v hodinách prvouky ve třetí třídě. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.P09_dotkin.
  • 63. Daniela Nosilová19.05.2015
    Aplikaci lze využít při hodinách přírodovědy. Obsahuje pěkné obrázky, které žákům přiblíží živočichy a žáci se zdokonalí v poznávání živočichů. Vadí mi, že si nemůžu vybrat živočichy ze seznamu tak, aby odpovídaly učivu: Podnebné pásy. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.P09_dotkin.
  • 64. Ilona Schwarzová19.05.2015
    Klad: hezky udělaná aplikace, zábavná forma procvičení učiva, okamžitá zpětná vazba Zápor: při testování jsem měla problém s uchopením správné odpovědi a přetažením do odpovědního okénka ( někdy i několik pokusů Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.P09_dotkin.
  • 65. Irena Veselá20.05.2015
    V rámci opakování tematického celku ve druhém pololetí 1. ročníku jsem využila aplikaci Interaktivní prvouka. Žáci byli rozděleni do skupin. Jedna skupina poznávala podle interaktivních obrázků jednotlivé části dne. Druhá skupina hledala a rozeznávala časové údaje celých hodin na obrázcích. Časové obrázky jsem předem nafotila na různých hodinách a vložila dětem do jedné složky. Nakonec si děti procvičily určování času na papírových hodinách a jejich výsledné ukázky jsem zdokumentovala pomocí kamery. Vzájemně se přitom kontrolovaly. Žákům se hodina líbila, byla praktická a činnosti se měnily. Aplikace se může využít ve více ročnících. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P18_dotkin
  • 66. Jitka Faltusová20.05.2015
    Aplikace se dá využít v 1.,2. i 3. ročníku. Učitel nastavuje čas, děti ho čtou. Umožňuje i přiřazování času k určité činnosti vykonávané během dne a přiřazování ročního období k určitému obrázku. Aplikace se mi líbí pro svou jednoduchost, nefunguje však vždy přiřazování dotykem,špatně se s ní manipuluje.Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P18_dotkin
  • 67. Veronika Kaizrová24.05.2015
    68. Veronika Kaizrová 24.05.2015 Interaktivní prvouka je vhodnou pomůckou pro vyučování na 1. stupni základní školy. Mezi privilegia bych zařadila jednoduché ovládání s okamžitou kontrolou správnosti. Jsou zde použity reálné fotografie stromů, rostlin a zvířat a děti je vidí tak, jak skutečně vypadají. Aplikace je rozdělena na dva základní okruhy – Příroda a Čas. V části „Příroda“ jde o poznávání náhodně vybraných rostlin, stromů nebo živočichů. Žáci vždy vybírají ze tří možností tu správnou. Část „Čas“ je rozdělena na Hodiny, Části dne a Roční období. Aplikace je vhodná pro názorné využití v hodinách prvouky při opakování a procvičování. Mohli bychom uplatnit při práci ve skupinách, ale i u samotného jedince. Projekt:Dotkněte se inovací - P27
  • 68. Linda Čechová24.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná výuková pomůcka pro 1.stupeň ZŠ. Kladně hodnotím fotografie u určování rostlin a živočichů. Oceňuji, že živočichové mají rodové i druhové jméno. Rostliny, stromy a živočichové odpovídají naší zeměpisné poloze. Výhodou je také okamžitá zpětná vazba - přehledné bodování uživatele. K přiřazování ročního období k fotografii mám již své výhrady...u některých bychom mohli diskutovat. Proto bych u hodnocení žáka byla více tolerantní. V sekci "Čas" naleznete i hodiny. Ty využijeme jak v hodinách matematiky , tak i v prvouce. Žáci nastavují čas dle instrukcí vyučujícího (hodinové ručičky jsou pohyblivé). Jak ovládají látku, si mohou ověřit v dalším úkolu. Tím je režim dne. Ke kresbě žák přiřadí správný čas (analogový a digitální zápis). Aplikaci lze uplatnit ve vyučování jak u samostatné práce jedince, v párové i ve skupinové práci. Projekt:"Dotkněte se inovací" - P_13
  • 69. Michaela Duskova24.05.2015
    70. Michaela Dušková 24.5.2015 Aplikace interaktivní prvouka se mi velmi líbí. Je použitelná pro žáky 1. stupně základní školy k zajímavému a zábavnému procvičování času, rostlin, stromů nebo živočichů, ale mohla by se samozřejmě využít již v předškolním vzdělávání. Zvolením vhodných obrázků je pro žáky úžasnou pomůckou, motivující k jejich další aktivitě. Učí je nejen rozpoznávat názvy rostlin a živočichu, času apod., ale může sloužit i k pojmenování daných obrázků a žáci si mohou pohrávat i s vlastní iniciativou a sami zadávat zadání u času. Další možnost - zařazení obrázku do příslušného ročního období, dokáže u žáků rozvíjet logické myšlení a především vnímání přírody kolem sebe a dějů, které v ní probíhají. Žáci nad jednotlivými úkoly mají možnost přemýšlet a pokud dojde k omylu, využijí toho, že si chybu mohou opravit. S tím souvisí i představa učitele o tom, jak děti chápou danou problematiku, případně se pozastavit a látku dalšími zajímavými prostředky a důkladněji zopakovat a procvičit. Projekt: Tablety - P27
  • 70. Dana Dostálová25.05.2015
    Projekt Dotkněte se inovací Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná do hodin prvouky na 1. stupni. Slouží k procvičení znalostí a učiva o přírodě - procvičí si rostliny, živočichy. Je dobré ji použít k procvičení a opakování učiva. Je vhodná k oživení a zpestření vyučovací hodiny.
  • 71. Jana Čepková25.05.2015
    32. Jana Čepková 20.04.2015 Interaktivní prvouka je velmi atraktivním doplňkem výuky prvouky a přírodovědy na I.stupni ZŠ. Její barevné fotografie se mohou využít také například v hodinách výtvarné výchovy pro konkrétní představu obrazu rostliny, živočicha, houby nebo proměn přírody v jednotlivých ročních obdobích. Interaktivita této aplikace zajistí žákům správné osvojení pojmu ve spojení s obrázkem, umožní bezprostřední kontrolu zvoleného výběru z daných možností a v případě nesprávné volby upozorní na chybu. Tím vede děti k zamyšlení a okamžité nápravě mylného řešení. Práce je pro žáky zajímavá a atraktivní, využitelná v jakékoliv části hodiny - při výkladu, kdy může učitel při pojmenovávání výjevu na obrázku uplatnit vlastní zkušenosti a znalosti dětí, při osvojování a procvičování probíraného učiva, opakování, při práci ve dvojicích a skupinách, při hrách a soutěžích. Tato aplikace zpracovává dvě základní témata - čas a přírodu. První část "Čas" umožňuje dětem správně se orientovat v čase na hodinách a v přírodních jevech. Pohybem ručiček na virtuálních hodinách dobře nastavit zadaný čas a naopak umět bezchybně přečíst nastavený časový údaj. K obrázkům proměn přírody a chování živočichů přiřadit hledané roční období. Ve druhé části "Příroda" pak žáci aktivně vybírají správný název zobrazené přírodniny z nabízených možností. Prací s touto aplikací si učitel může ověřovat pro děti líbivou a atraktivní formou zvládnutí a osvojení probraného učiva. Aplikace mě pro svou jednoduchost a mnohostrannou využitelnost velice zaujala a doporučovala bych ji ostatním kolegům pro zpestření práce v hodinách prvouky a přírodovědy. Projekt:P27_dotkin
  • 72. Jana Čepková25.05.2015
    Aplikace "Interaktivni prvouka" je pěkná pomůcka do hodin k získání nových poznatků i k procvičení učiva. Obrázky jsou jednoduché a jednoznačné. Ovládání je pro děti intuitivní a na první pohled jasné. Tyto činnosti jim příjemně zpestří hodiny. S dětmi zde například procvičíme hodiny (kliknutím na ručičky lze jimi jednoduše pohybovat a nastavit požadovaný čas). Dále aplikace nabízí pomocí obrázků orientaci v čase. V druhém oddíle poznáváme základní rostliny a živočichové. Vždy vybíráme ze tří možností pouhým uchopením a přesunutím správného výrazu. Žák zde má ihned zpětnou vazbu o správnosti své odpovědi. Pokud je odpověď chybná, aplikace neumožní pokračovat k další úloze a žák musí nalézt správnou odpověď. V nižších ročnících zároveň žáci při prvouce procvičí čtení a jemnou motoriku prstů. Část o přírodě může být využita pro opakování v hodinách přírodovědy ve vyšších ročnících I. stupně. Žákům aplikace hodiny zpestří ve všech jejich částech. Formou hry získá, procvičí i upevní žák své znalosti. Aplikace žákovi poskytuje okamžité hodnocení jeho výkonu. Aplikace se dá použít pro práci jednotlivce, ve dvojici i ke skupinové práci. Doporučuji i další aplikace tohoto autora, jsou také zdařilé. Projekt: "Tablety" P 27.
  • 73. Jana Čepková25.05.2015
    Aplikace "Interaktivni prvouka" je pěkná pomůcka do hodin k získání nových poznatků i k procvičení učiva. Obrázky jsou jednoduché a jednoznačné. Ovládání je pro děti intuitivní a na první pohled jasné. Tyto činnosti jim příjemně zpestří hodiny. S dětmi zde například procvičíme hodiny (kliknutím na ručičky lze jimi jednoduše pohybovat a nastavit požadovaný čas). Dále aplikace nabízí pomocí obrázků orientaci v čase. V druhém oddíle poznáváme základní rostliny a živočichové. Vždy vybíráme ze tří možností pouhým uchopením a přesunutím správného výrazu. Žák zde má ihned zpětnou vazbu o správnosti své odpovědi. Pokud je odpověď chybná, aplikace neumožní pokračovat k další úloze a žák musí nalézt správnou odpověď. V nižších ročnících zároveň žáci při prvouce procvičí čtení a jemnou motoriku prstů. Část o přírodě může být využita pro opakování v hodinách přírodovědy ve vyšších ročnících I. stupně. Žákům aplikace hodiny zpestří ve všech jejich částech. Formou hry získá, procvičí i upevní žák své znalosti. Aplikace žákovi poskytuje okamžité hodnocení jeho výkonu. Aplikace se dá použít pro práci jednotlivce, ve dvojici i ke skupinové práci. Doporučuji i další aplikace tohoto autora, jsou také zdařilé. Projekt: "Tablety" P27_dotkin,IČO62695398,Projekt:Dotkněte e invací
  • 74. Jana Bernartová25.05.2015
    31. Jana Bernartová20.04.2015 Aplikace "Interaktivni prvouka" je pěkná pomůcka do hodin k získání nových poznatků i k procvičení učiva. Obrázky jsou jednoduché a jednoznačné. Ovládání je pro děti intuitivní a na první pohled jasné. Tyto činnosti jim příjemně zpestří hodiny. S dětmi zde například procvičíme hodiny (kliknutím na ručičky lze jimi jednoduše pohybovat a nastavit požadovaný čas). Dále aplikace nabízí pomocí obrázků orientaci v čase. V druhém oddíle poznáváme základní rostliny a živočichové. Vždy vybíráme ze tří možností pouhým uchopením a přesunutím správného výrazu. Žák zde má ihned zpětnou vazbu o správnosti své odpovědi. Pokud je odpověď chybná, aplikace neumožní pokračovat k další úloze a žák musí nalézt správnou odpověď. V nižších ročnících zároveň žáci při prvouce procvičí čtení a jemnou motoriku prstů. Část o přírodě může být využita pro opakování v hodinách přírodovědy ve vyšších ročnících I. stupně. Žákům aplikace hodiny zpestří ve všech jejich částech. Formou hry získá, procvičí i upevní žák své znalosti. Aplikace žákovi poskytuje okamžité hodnocení jeho výkonu. Aplikace se dá použít pro práci jednotlivce, ve dvojici i ke skupinové práci. Doporučuji i další aplikace tohoto autora, jsou také zdařilé. P_27dotkin, IČO 62695398,Projekt:Dotkněte se inovací.
  • 75. Gabriela Masláková25.05.2015
    Interaktivní prvouka je využitelná v hodinách prvouky na prvním stupni základní školy, ale určitě by se dala využít i v předškolním vzdělávání. Tato aplikace se skládá ze dvou částí-orientace v čase a poznávání přírody. Aplikace nahrazuje klasické papírové hodiny a je doprovázena velice pěknými fotografiemi a obrázky. Všechna cvičení se dají využít k procvičování probíraného učiva, soutěžím, ale i k prověření získaných znalostí dětí. Jako velice přínosné hodnotím to, že pokud žák neodpoví správně, nemůže přejít na další úkol. To ho vede k zamyšlení a opravě chyby a většímu soustředění. Další klad je rozdělení aplikace do částí,lze tedy využít jen tu, která je právě probírána, procvičována nebo opakována. Aplikace je velice zdařilá a dobře využitelná i napříč různými předměty. Je příjemným zpestřením vyučovací hodiny a pro žáky je každá změna činnosti přínosem. Jedinou nevýhodou se mi jeví horší ovládání při přesouvání obrázků. Projekt:Tablety,P27_dotkin,IČO 62695398
  • 76. Veronika Kaizrová25.05.2015
    Interaktivní prvouka je vhodnou pomůckou pro vyučování na 1. stupni základní školy. Mezi privilegia bych zařadila jednoduché ovládání s okamžitou kontrolou správnosti. Jsou zde použity reálné fotografie stromů, rostlin a zvířat a děti je vidí tak, jak skutečně vypadají. Aplikace je rozdělena na dva základní okruhy – Příroda a Čas. V části „Příroda“ jde o poznávání náhodně vybraných rostlin, stromů nebo živočichů. Žáci vždy vybírají ze tří možností tu správnou. Část „Čas“ je rozdělena na Hodiny, Části dne a Roční období. Aplikace je vhodná pro názorné využití v hodinách prvouky při opakování a procvičování. Mohli bychom uplatnit při práci ve skupinách, ale i u samotného jedince. IČO 62695398,Projekt: P27_dotkin
  • 77. Miluše Kloučková26.05.2015
    78. Miluše Kloučková 26.05.2015 Interaktivní prvouka se dá využít nejen na prvním stupni, ale i v předškolním vzdělávání a mimoškolním vzdělávání. Může sloužit jako pojítko v mezipředmětových vztazích například v anglickém jazyce při výuce hodin a orientace v čase, rozšiřování slovní zásoby, dále v hodinách výtvarné a pracovní výchovy. Obě části - orientace v čase a poznávání přírody- obsahují velmi reálné a pěkně zpracované fotografie a obrázky, což je velmi důležité k dotváření názoru ve výuce.Celou aplikaci bychom mohli využít jak pro práci jedince, skupiny i jako podklad k soutěži. Kladně hodnotím zpětnou vazbu a kontrolu správnosti i jednoduchost při ovládání.Aplikace přispívá k zatraktivnění a zpestření hodin prvouky. Tablety,P27_dotkin,IČO 62695398
  • 78. Eva Heppnerová26.05.2015
    Komentuji aplikaci v projektu "Dotkněte se inovací" - P42 Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná jako doplněk hodin. Je dobré, že je zde okamžitá kontrola. Lze využít i v jiných hodinách např. výtvarná výchova nebo český jazyk. První část pomáhá dětem s orientací v čase. V další části děti poznávají části přírody. Žákům se práce v hodině velmi líbila
  • 79. Táňa Kapsová26.05.2015
    Kapsová – Interaktivní prvouka Interaktivní prvouka je aplikace určená jako doplněk výuky Prvouky 1. stupně základních škol. Velmi oblíbeným tématem pro žáky jsou živočichové. V aplikaci, Poznáváme živočichy, mají žáci za úkol správně rozeznat a přiřadit název živočicha. Lze tu využít i určování všech zástupců zvířecí rodiny. Aplikaci je možné využít nejen v předmětu Prvouka, ale i v Českém jazyce nebo ve Výtvarné výchově. Důležitým motivačním prvkem pro žaky je závěrečné hodnocení úspěšnosti získáním počtu hvězdiček. Projekt : Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
  • 80. Zdeňka Rohanová27.05.2015
    Aplikace má velmi široké uplatnění.Žáci se zajímavýmm a názorným způsobem učí základnímu učivu -orientace v čase,poznávat hodiny,správně je využívat.I druhý modul je pro žáky velmi zajímavý,srozumitelný a logicky uspořádaný.Obrázky zvířat a rostlin jsou správně voleny.Žáci jsou vyzýváni aktivním způsobem k získávání základních poznatků učebního materiálu.Tento způsob výuky zvyšuje motivaci a soutěživost žáků k učení.Aplikaci považuji za velmi zdařilou a dobře použitelnou při hodinách pro procvičení učiva,jeho opakování i pro ověření znalostí například ve formě testů.Aplikaci lze využívat téměř ve všech předmětech 1.stupně základní školy.P_29 dotkin Dotkněte se inovací
  • 81. Karin Fröhlichová28.05.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je zdařilá a velmi dobře využitelná v hodinách prvouky a to zejména pro ověření již získaných znalostí. Má velmi jednoduché ovládání a okamžitou kontrolu správných odpovědí.Pokud žák odpoví špatně, aplikace mu neumožní postoupit dál, musí vyhledat správnou odpověď na danou otázku. Nenahrazuje roli učitele, ale je pro žáky dobrým zpestřením. Aplikace je složena ze dvou částí - poznáváme přírodu a orientace v čase. Je doplněna celou řadou pěkných fotografií. Děti mohou pracovat samostatně nebo ve skupinách (rozvíjí kooperaci). S ovládáním nebyly problémy. Hodnocení aplikace v rámci projektu Dotkněte se inovací pod partnerem P25.
  • 82. Michaela Duskova31.05.2015
    Aplikace interaktivní prvouka se mi velmi líbí. Je použitelná pro žáky 1. stupně základní školy k zajímavému a zábavnému procvičování času, rostlin, stromů nebo živočichů, ale mohla by se samozřejmě využít již v předškolním vzdělávání. Zvolením vhodných obrázků je pro žáky úžasnou pomůckou, motivující k jejich další aktivitě. Učí je nejen rozpoznávat názvy rostlin a živočichu, času apod., ale může sloužit i k pojmenování daných obrázků a žáci si mohou pohrávat i s vlastní iniciativou a sami zadávat zadání u času. Další možnost - zařazení obrázku do příslušného ročního období, dokáže u žáků rozvíjet logické myšlení a především vnímání přírody kolem sebe a dějů, které v ní probíhají. Žáci nad jednotlivými úkoly mají možnost přemýšlet a pokud dojde k omylu, využijí toho, že si chybu mohou opravit. S tím souvisí i představa učitele o tom, jak děti chápou danou problematiku, případně se pozastavit a látku dalšími zajímavými prostředky a důkladněji zopakovat a procvičit. IČO 62695398,Projekt: P27_dotkin
  • 83. Gabriela Jedličková07.06.2015
    Projekt – Dotkněte se inovací. Velmi pěkná aplikace. Využívám v hodinách s dětmi, když chci zjistit, zda rozpoznají určité květiny, houby, pojmenují ovoce a zeleninu, pojmenují stromy. Využívám velmi často. Děti jsou spokojené, neboť mají hned zpětnou vazbu, vidí hned výsledek. Pokud se spletou, mohou vyhledat nový název. Tato aplikace děti baví. Moc pěkná, zdařilé obrázky (konkrétní- reálné fotografie).
  • 84. Marta Ambrůzová02.06.2015
    Aplikace je určena žákům 1. stupně k procvičení znalostí ve dvou oblastech: Příroda a Čas. Oblast Příroda je vhodná pro zjištění znalostí žáků v oblasti rostlinstva a živočichů, nabízí rozličné druhy živočichů přes savce po hmyz. Zde žáci přiřazují názvy keřů, stromů, rostlin a živočichů. Oblast Čas je rozdělená do tří podoblastí – Kolik je hodin, Roční období a Části dne. Je vhodná pro navození diskuze o přípravě do školy, vstávání, chování v daném ročním období, co se děje s přírodou, jaké rostliny kdy kvetou, odlet ptáků. Myslím si, že touto aplikací si hravou a nenásilnou formou žáci upevňují dané učivo. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 85. Vladimira Šeligová02.06.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná pro výuku na 1. stupni základního vzdělávání . Její uplatnění bych si uměla ale také představit ve druhém období 1. stupně, kdy by mohla zpestřit hodiny přírodovědy. Ze dvou daných témat, Čas a Příroda, bych nejvíce využila poznávání přírody. Jednoduché hry obsahují pěkné obrázky z reálného prostředí. Oceňuji, že fotografie jsou doprovázeny názvy, jež obsahují jméno rodové i druhové. Žáci si tak fixují názvy a pojmy ve správných tvarech. Interaktivní prvouka je aplikace názorná, ale žáci by měli problémy s jejím ovládáním. Potíže by byly s přetahováním jednotlivých pojmů a také oprava špatných názvů by nebyla ideální. Díky tomuto těžkému ovládání by se při opravách žákům neustále přičítaly body a tím by klesala jejich motivace. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.005/51.0024
  • 86. Veronika Brožková04.06.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je rozdělena na téma Příroda – poznávání přírody, životní prostředí a téma Čas – orientace v čase. V části aplikace Příroda mají žáci přiřazovat správné názvy rostlin nebo živočichů podle fotografií a současně vyhodnocují svou úspěšnost. Aplikace je vhodná k opakování a upevňování učiva, jak individuální, tak skupinovou formou. •Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P31_dotkin​
  • 87. Marie Artmanová04.06.2015
    Tato aplikace je určena jako doplněk výuky Prvouky na 1. stupni ZŠ a obsahuje několik miniher. Je vhodná k osvojení učiva formou podporující tvořivost. Může být využita k opakování a osvojení názvů dnů, měsíců a ročních období dle zobrazených fotografií, dále k určování času. Forma práce může být jak individuální tak skupinová. V 1. ročníku je možno zařadit tuto aplikace k probírání nového učiva, v dalších ročnících pak k opakování a upevnění získaných informací. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P31_dotkin
  • 88. Gabriela Jedličková04.06.2015
    Velmi pěkná aplikace. Využívám v hodinách s dětmi, když chci zjistit, zda rozpoznají určité květiny, houby, pojmenují ovoce a zeleninu, pojmenují stromy. Využívám velmi často. Děti jsou spokojené, neboť mají hned zpětnou vazbu, vidí hned výsledek. Pokud se spletou, mohou vyhledat nový název. Tato aplikace děti baví. Moc pěkná, zdařilé obrázky (konkrétní- reálné fotografie).
  • 89. Milena Holcnerová05.06.2015
    Tato aplikace se mi jeví jako velmi dobře využitelná jak v předškolním vzdělávání, tak na prvním stupni základní školy. Její využití je velmi široké , děti si procvičí názvy měsíců, ročních období, pojmenovávají druhy rostlin, stromů, zvířat, hub. Výborná je možnost okamžité kontroly, zpětné vazby a opravy. Komentář je k projektu Dotkněte se inovací.
  • 90. Ivana Paulová09.06.2015
    Na adrese www.dumy.cz jsem si stáhla aplikaci Interaktivní prvouka, která je určena žákům 1. stupně běžných ZŠ. Učím ve speciální třídě, kde mám převážně žáky s těžkým mentálním postižením. Z tohoto důvodu bude použití této aplikace možné pouze za trvalé přítomnosti učitelky nebo asistentky u každého pracujícího žáka. Aplikaci využijeme v hodinách Rozumové výchovy, Věcného učení nebo Řečové výchovy. V první části Příroda jsou velmi pěkné fotografie, které dokáží rozlišit i naši žáci. Učitel dětem přečte nabízené možnosti, případně pro usnadnění podá doplňující informace a dítě vybere správnou možnost. Hodnocení správnosti každého obrázku je v aplikaci nevýrazné, proto ho musí učitel slovně podpořit. Rovněž celkový výsledek je nutné pro naše žáky zvýraznit a okomentovat. Z druhé části Čas jsou pro naši třídu vhodná pouze Roční období, která jsou opět prezentována formou velice pěkných fotografií. Žáci budou pracovat s učitelem, který jim musí přečíst, kde se nachází jimi vybraná odpověď. Jelikož jsou odpovědi u všech obrázků stejné, schopnější žáci si mohou osvojit čtení jednotlivých ročních období formou globálního čtení a volit možnosti samostatně. I zde je hodnocení nevýrazné, proto musí pomoci hodnotit učitel. Aplikaci lze využít především k oživení hodiny jiným, pro děti poutavým způsobem práce. Při jejím využívání děti nejen získávají nové znalosti a procvičují si již získané vědomosti, ale také trénují schopnost komunikace, orientaci na stránce i početní výrazy ( 1.,2., nebo 3.,možnost).
  • 91. Alena Málková09.06.2015
    Aplikace je určena pro žáky 1. stupně Základních škol i Speciálních základních škol. Obsahuje spoustu obrázků, fotografií a je hezky barevně zpracována. Má jednoduché ovládaní. Žáci si interaktivní metodou mohou procvičit znalosti učiva v oblasti rozmanitosti přírody a časových souvislostí. Jedná se o víceúčelový materiál k praktickému názornému využití. Prezentace je rozdělena na dvě hlavní kapitoly- příroda a čas. V první kapitole je názorně zpracovaná příroda , například rostliny, stromy a zvířata. Ke každé fotografii žáci určují ze tří možností správnou odpověď. Za každou správnou odpověď žáci získávají bod, za špatnou se jim bod odpočítává. Žáci si tak zábavnou formou ověřují znalosti z probraných témat. Zde si mohou společně povídat o rostlinách léčivých, jedovatých a chráněných. Dále jaké je jejich využití a význam. Mají zde možnost seznámit se a procvičovat názvy zvířat. Druhá část je zaměřena na čas. V této kapitole na snímcích najdete například určování času, kdy si žáci sami mohou dle zadání učitele mechanicky nastavit hodiny. V následujících slidech můžete s pomocí obrázků čtyř ročních období probrat uvedené téma s proměnami přírody. Žáci ze čtyř možností (jaro, léto, podzim, zima) přetahují správnou odpověď k danému obrázku. V poslední části žáci mají za úkol přiřadit co k sobě patří, část dne +obrázek + jídlo. Toto téma lze využít i v Environmentální výchově. Prezentace je určena k procvičování zrakového rozlišování, zrakové paměti a logického uvažování. Vypracovala: Mgr. Alena Málková
  • 92. Olga Krišková09.06.2015
    Vybrala jsem si aplikaci interaktivní prvouka ze základního vzdělávání pro první stupeň, neboť se tyto hry dají využít i na naší škole (SpZŠ) a jsou pěkně zpracované. Vkladatelem je Jitka Schovancová. Úkoly této aplikace budou plnit žáci třetího ročníku školy praktické v měsíci květnu. Toto učivo je zahrnuté do prvouky - oblasti Lidé a čas a je součástí výstupů, očekávaných výstupů. K této aplikaci přistoupíme po probrání učiva určování času a části dne, tedy ji využijeme při procvičování učiva. Kolik je hodin? Ve výuce to bude probíhat takto. Nejprve se budeme učit, jak hodiny budeme nastavovat. Žáci si vyzkoušejí manipulaci s hodinami. Pak přistoupíme k určování času. Nastavím čas (nejprve celé hodiny) a žáci říkají kolik je hodin. Takto budu postupovat i při dělení hodiny na půlhodiny a čtvrthodiny. Také budou určovat čas podle písemného zadání. Všichni žáci se několikrát vystřídají. Poté to obrátíme, kdy žáci ukáží čas na hodinách a řeknou, kolik je hodin. Mohou také pracovat ve dvojicích, skupinách. Zkusíme si, kdy žákům končí vyučování v jednotlivých dnech, určí počet hodin a čas. Toto bude předvedeno učitelkou. Části dne rozdělíme podle hodin. Žáci budou přesouvat z nabídky tří možností tu správnou. Toto učivo využiji také k plnění povinností, jako je včasný příchodu do školy a k pochopení významu dostatečného spánku, neboť to je u některých žáků problém. Budeme si povídat, protože se bude čas u žáků lišit. Řekneme si, z jakého důvodu to je. Procvičování výše uvedeného učiva bude do výuky zařazováno podle úrovně osvojeného učiva a podle potřeb žáků.
  • 93. Olga Krišková09.06.2015
    Vybrala jsem si aplikaci interaktivní prvouka ze základního vzdělávání pro první stupeň, neboť se tyto hry dají využít i na naší škole (SpZŠ) a jsou pěkně zpracované. Vkladatelem je Jitka Schovancová. Úkoly této aplikace budou plnit žáci třetího ročníku školy praktické v měsíci květnu. Toto učivo je zahrnuté do prvouky - oblasti Lidé a čas a je součástí výstupů, očekávaných výstupů. K této aplikaci přistoupíme po probrání učiva určování času a části dne, tedy ji využijeme při procvičování učiva. Kolik je hodin? Ve výuce to bude probíhat takto. Nejprve se budeme učit, jak hodiny budeme nastavovat. Žáci si vyzkoušejí manipulaci s hodinami. Pak přistoupíme k určování času. Nastavím čas (nejprve celé hodiny) a žáci říkají kolik je hodin. Takto budu postupovat i při dělení hodiny na půlhodiny a čtvrthodiny. Také budou určovat čas podle písemného zadání. Všichni žáci se několikrát vystřídají. Poté to obrátíme, kdy žáci ukáží čas na hodinách a řeknou, kolik je hodin. Mohou také pracovat ve dvojicích, skupinách. Zkusíme si, kdy žákům končí vyučování v jednotlivých dnech, určí počet hodin a čas. Toto bude předvedeno učitelkou. Části dne rozdělíme podle hodin. Žáci budou přesouvat z nabídky tří možností tu správnou. Toto učivo využiji také k plnění povinností, jako je včasný příchodu do školy a k pochopení významu dostatečného spánku, neboť to je u některých žáků problém. Budeme si povídat, protože se bude čas u žáků lišit. Řekneme si, z jakého důvodu to je. Procvičování výše uvedeného učiva bude do výuky zařazováno podle úrovně osvojeného učiva a podle potřeb žáků. V rámci projektu dotkněte se inovací
  • 94. Simona Rotreklová10.06.2015
    Určování času, částí dne, poznávání fauny a flóry.
  • 95. Simona Rotreklová10.06.2015
    Tato aplikace do prvouky se mi moc líbí.Učí děti se orientovat v čase, ročním období a částech dne.Dokonale nahrazuje klasické papírové hodiny k určování času.Využívá bohatý obrazový materiál z reálného života. Aplikace využívá formu hry – počítání skóre (tablet proti žák), které je dětem velmi blízké. Grafika je velice jednoduchá a žáci mají ihned kontrolu svého počínání.
  • 96. Vladimíra Turkovská16.06.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je jedna z mnoha aplikací, které je možné použít pro výuku prvouky a přírodovědy na 1. stupni ZŠ. Jednou z výhod této aplikace je jednoduché ovládání, okamžité ověření znalostí, kdy si žák klikne a hned zná správnou odpověď. U mladších žáků je výhodou krátký text a pěkné obrázky. Nevýhodu vidím v obtížnějším přesouvání správných řešení. Z pohledu přípravy učitele pro výuku je možnost využití při výkladu nového učiva, při procvičování učiva a přípravě testů.
  • 97. Lucie Krabcová17.06.2015
    Aplikaci Interaktivní prvouka, se kterou pracuji v 1. ročníku, jsem si vybrala pro zpestření výuky. Aplikace je jednoduchá a v rámci tematického celku Lidé a čas ji využíváme pro práci s časem a ročním obdobím. Jednoduchými úkony si děti procvičují nastavování času, poznávání roč. období podle obrázků. Ostatní oblasti aplikace jsou určeny pro vyšší ročníky. Trénované dovednosti děti motivují k rozvoji vnímání změn v přírodě, vnímání časového rozvržení dne. Ve vyšších ročnících využijeme další možnosti této aplikace, pro děti je zábavná, baví je. Projekt Dotkněte se inovací - ZŠ a MŠ Děčín VIII, Vojanova 178/12, p. o.
  • 98. Petra Lukavcová17.06.2015
    98. Petra Lukavcová 17.06.2015 Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná pro zpestření výuky na 1. stupni. Silnou stránkou této aplikace jsou dobře zpracované fotografie a jejich pestrost. Ovládání hodin a přiřazování správných odpovědí není nejlepší. Aplikace hůře reaguje na pokyny. Aplikace je vhodná při opakování učiva, lze ji využít i při soutěžení na čas. Umožňuje rozšířit poznatky o přírodě a určování času. Projekt Dotkněte se inovací P-50
  • 99. Lukáš Šimon18.06.2015
    Interaktivní prvouka je aplikací, která vhodně doplňuje výuku prvouky na 1. stupni základní školy. Aplikace je rozdělena do 3 částí - Kolik je hodin?, Roční období a Části dne. V první části žák podle učitelova zadání určuje čas. Ve druhé části rozeznává roční období podle zobrazené fotografie. Ve třetí části žáci rozeznávají a popisují jednotlivé části dne. P28_dotkin , Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 100. Miroslava Tkáčová18.06.2015
    Aplikace Interaktivní prvouka je často používaná aplikace pro výuku prvouky na 1. stupni základní školy. Je především určena jako doplněk výuky a pro procvičení, případně testování znalostí z tohoto předmětu. Podle autorů je určena dětem od 3 let, ale především dětem mladšího školního věku. Není zde zpracován celý obsah učiva předmětu, ale jen její část a to poznávání stromů a rostlin a také orientace v čase. Minihry jsou velice jednoduché, ovládání je stručně popsáno na začátku každé hry a je pro uživatele přívětivé a intuitivní. Z pohledu žáka, lze využívání této aplikace použít především k procvičování a upevnění znalostí z prvouky. Žáci rádi a aktivně pracují s touto aplikací a také díky ní dosahují dobrých znalostí. Velkým kladem je pro žáky v této věkové kategorii to, že je zpracována v českém jazyce. Z pohledu učitele, tato aplikace nabízí využití především k procvičování, ale také k seznámení žáků i s méně známými druhy stromů, rostlin a plodin. Tím možno obohatit výklad a rozšířit znalosti žáků. Aplikace nabízí velký počet barevných fotografií, barevné zpracování celé aplikace, jednoduché a přívětivé ovládání a podporuje doteková zařízení včetně interaktivní tabule. P28_dotkin, Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
  • 101. Jaroslava Rybková29.06.2015
    Komentuji aplikaci v projektu "Dotkněte se inovací" - P42 Aplikace Interaktivní prvouka je vhodná jako doplněk hodin. Je dobré, že je zde okamžitá kontrola. Lze využít i v jiných hodinách např. výtvarná výchova nebo český jazyk. První část pomáhá dětem s orientací v čase. V další části děti poznávají přírodu.
  • 102. Základní škola Bučovice 71102.07.2015
    Aplikace INTERAKTIVNÍ PRVOUKA je rozdělena do 3 kategorií - Kolik je hodin? - Roční období - Části dne Kolik je hodin? Podle zadání se nastavuje čas na hodinách. Je nutné dbát přesnosti. Aplikace nám zde nahrazuje papírové hodiny pro výuku času. Roční období. Žáci musí rozeznat dané roční období podle fotografií. Celkem se objeví 27 fotek, pod fotkou skóre úspěšnosti. Žáci si vybírají z nabídky jaro/ léto/ podzim / zima. Výhoda- okamžitá kontrola, možnost opravit chybu. Části dne. Žáci mají za úkol správně rozeznat a popsat část dne. Po spuštění aplikace se objeví obrázek, dole na výběr troje hodiny, které ukazují čas. Ihned možná kontrola správnosti. Některé nevhodné obrázky- např.Krteček ( děti si tento obrázek nespojily s Večerníčkem v 19 hod ). Celkově aplikace vhodná do hodiny Prvouky, Člověk a jeho svět popř. Přírodovědy. Doporučila bych na 1. stupeň. Denisa Laciná Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.- Partner:P06
Pro možnost komentování musíte být přihlášeni