Pexeso NET

Cena: 0.00 CZK
Velikost: 1.1 MB
Systém: Windows 8.1


Vaše zkušenosti s využitím ve výuce

  • 1. Jitka Schovancová22.02.2015
    Na stránkách www.pexeso.net si můžete vytvořit vlastní pexeso.
  • 2. Jitka Lhotská17.04.2015
    Projekt "Dotkněte se inovací". Tento výukový materiál obsahuje velké množství tematicky řazených pexes. Některá pexesa lze využít v různých předmětech (angličtina, přírodověda apod.), ale některá jsou ve výuce nepoužitelná, jsou píše určena pro zábavu. Možná výuková pomůcka pro první třídy základních škol. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu.
  • 3. Jitka Smolová20.04.2015
    Projekt "Dotkněte se inovací". Velmi zajímavá aplikace. Žáci si pomocí hry zlepšují paměť, postřeh, … Výhodou je, že si sami můžete navolit parametry hry, můžete hrát sami se sebou nebo s kamarádem, můžete hrát také s počítačem s tím, že je možné zvolit si různý stupeň obtížnosti. Hra vám zkrátí dlouhé chvíle, s ní se nudit nebudete. Zároveň si touto hrou nejen procvičujete svou paměť, ale také se učíte různé zajímavosti z vybraných témat. Ve školách se Pexeso také dobře využije pro zpestření výuky nebo jako přímo výukový materiál pro zafixování informací z obrázků. Velmi vhodná pro děti s SPU. Děkuji.
  • 4. Radka Lásková22.04.2015
    Projekt "Dotkněte se inovací". Velmi zajímavá aplikace, dětská hra, která baví všechny generace. Vhodné zpestření výuky českého jazyka - pexesa večerníčků, prvouky - pexesa ptáků ČR, pexesa ovoce, pexesa dopravních prostředků, dopravních značek. Vhodné i pro výuku hudební výchovy - pexesa hudebních nástrojů. Děti ocení každé obohacení výuky vhodnou motivační hrou.
  • 5. Jana Dymáčková28.04.2015
    Program je určený pro žáky I.stupně ZŠ při výuce anglického jazyka. Slouží k procvičování základních slovíček a postřehu. Žák může hru hrát sám, s počítačem nebo se spolužákem. List obsahuje kartičky pexesa s pojmenováním základních zvířat. Na začátku si žák vybere, zda bude hrát sám či se spolužákem. Objeví se pexeso a pak už jen kliká na jednotlivé karty. Po dobrání posledních karet se ukáže, kolik bodů, kdo má. Děti si procvičují základní anglická slovíčka – zvířata, mohou i nahlas říkat, které zvíře zrovna otočily, a tak si mohou procvičovat i výslovnost. Při hře se zaznamenává i čas, za který žáci otočili správný počet karet, takže se na konci hry ukáže, který žák byl úspěšnější. Aplikace se dá využít jak při samostatných cvičeních, tak i při kolektivní práci v hodinách anglického jazyka. Žáci si pomocí hry procvičí již naučená slovíčka, nebo se pomocí hry nová slovíčka naučí. Projekt Dotkněte se inovací
  • 6. jana janáčová30.06.2015
    Zajímavá aplikace, zejména pro mladší žáky. Rozvíjí postřeh soustředění, pozornost. Výhodou je, že děti tuto hru obvykle již důvěrně znají a v této formě pro ně získává na přitažlivosti. Navíc si v této aplikaci sám hráč může zvolit kolik spoluhráčů se zúčastní. Výhodou je volba několika témat, které se dají využít zejména při různém druhu motivace ve výuce. Dále je tato aplikace využitelná při různých druzích procvičování, a samozřejmě v omezené míře i pro procvičování anglického jazyka. Projekt Dotkněte se inovací - P05, CZ.1.07/1.3.00/51.0024
Pro možnost komentování musíte být přihlášeni