Úplnéznění.cz

Cena: 0.00 CZK
Velikost: 1.2 MB
Systém: Windows 8.1


Vaše zkušenosti s využitím ve výuce

  • 1. Šárka Šmejkalová17.04.2015
    Aplikace Úplných znění zákonů je velmi příjemnou pracovní a učební pomůckou při výuce předmětu veřejná správa či politologie, které jsou mými odbornými předměty. Učím na střední škole diplomacie a veřejné správy, tedy škole, která je na výuku práva zaměřená. Pro žáky je tato aplikace velmi přínosná, v přijatelnější podobě, která nepůsobí příliš odborně a odtažitě. V aplikaci se velmi dobře žák může zorientovat a hledat potřebné odkazy. I pro mě jako učitele je aplikace velmi příjemnou záležitostí, kterou při výuce využiji. Projekt Dotkněte se inovací.
  • 2. Jan Kuda17.04.2015
    Vzhledem k tomu, že na střední škole vyučuji právo, je možné tuto aplikaci plně využít pro ukázky studentům k představení, jak vypadají zákony a jaké jsou jednotlivé paragrafové znění. Při výuce se rovněž používá i učebnice práva, kde jsou teoretické vysvětlivky k jednotlivým zákonům. Například při výuce ústavního práva se pochopitelně probírají zákony s nejvyšší právní silou, které tvoří Ústava a Listina základních práv a svobod. Studenti si mohou prohlédnout složení zákona, kdy zjistí, že Ústava oproti jiným zákonům nemá paragrafy ale tzv. články. Zjistí, že se dělí do 113 článků a celkem do osmi hlav. Pochopitelně, kdybych jim zadal úkol, aby zjistili, co je to ústavní pořádek a že tento mohou nalézt v Ústavě v čl. 112 tak si článek vyhledají a zjistí, že ústavní pořádek tvoří Ústava, Listina základních práva svobod a další předpisy.Projekt Dotkněte se inovací.
  • 3. Fous Lukáš22.04.2015
    Na střední škole vyučuji právo a vzhledem k tomu, že mám vystudovány ZSV, je to pro mě příjemným zefektivněním výuky, ale pouze pro mojí potřebu, případně při připojení na plátno. Nejsem právník a někdy potřebuji sám dohledat zákony, hlavně v okamžicích, kdy se studenti ptají na speciální věci. Samotná aplikace mi vyhovuje, přináší zjednodušení hledání plného znění ústavních ale i jiných zákonů, pokud studenti něco potřebují, lze to tedy dohledat po hodině, nebo do příští hodiny. Nedostatkem takřka všech aplikací je jejich přímé využití spojené s výukou v hodině, kteréje pro mě nereálné a raději využiji možnost vytvoření si vlastní prezentace. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P03_dotkin
  • 4. Stanislav Poddaný13.05.2015
    Aplikaci hodnotím jako dobrou učební pomůcku pro výuku Vo v 8. ročníku. Názorně žákům ukazuje obsah právního řádu ČR, jímž stát upravuje a usměrňuje chování obyvatel i organizací. Mohou se názorně seznámit se zněním zákonů, vyhlášek, a to buď podle zadání pedagoga, nebo podle vlastního zájmu. Jako příklad bych uvedl nový občanský zákoník – vzbudit zájem motivační otázkou – tipováním - kolik má asi paragrafů a pak správnou odpověď najít. Určitě je překvapí a vzbudí v nich (možná) i obdiv k těm právníkům, kteří se tímto zákonem podrobně zabývají. Pochybnost vyjadřuji k aktualizaci webu. Přesvědčil jsem se, že aktuální znění vyhlášky č. 328/2014 o cestovních náhradách na rok 2015 neobsahuje. Tento komentář vytvořen v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P48 – dotkin.
  • 5. Lenka Fibigerová08.06.2015
    Aplikaci jsem využila v sextě. Pracovala jsem s ní v prúběhu hodiny, aby se studenti seznámili s Ústavou ČR, která je součástí našeho ŠVP na měsíc květen. Pracovali jsme hlavně s dělením Ústavy a ověřovali si některé hlavy a odstavce.Myslím, že tuto aplikaci využiji i v příštím roce, kdy budeme probírat jednotlivá odvětví práva. I když si nejsem jistá, zda tato aplikace bude dostatečně aktualizována.Tento komentář byl vytvořen v rámci projektu Dotkněte se inovacíCZ.1.07/1.3.00/51.0024P12_dotkin
Pro možnost komentování musíte být přihlášeni