Brain Mania

Cena: 0.00 CZK
Velikost: 3.7 MB
Systém: Windows 8.1


Vaše zkušenosti s využitím ve výuce

  • 1. Taťána Sýkorová20.05.2015
    Aplikace Brain Mania procvičuje slovní zásobu, opakuje cizí slova, zbystřuje postřeh a ověřuje správné psaní nejen v cizím jazyce, ale i v češtině. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P18_dotkin
  • 2. Jitka Maštalířová01.06.2015
    Aplikace Brain Mania je matematická hra pro žáky 1. stupně zaměřená na postřeh a rychlost úsudku. Cílem hry je rychle si vybrat čísla, která jsou při součtu rovna cílovému číslu, to vše v časovém rozmezí. Hru lze použít k procvičování a také upevnění a zautomatizování sčítání čísel do 100, bez přechodu i s přechodem přes desítku, také ji lze využít jako zábavnou hru pro rychlé a bystré žáky. Každý uživatel má své jméno, kde se mu zapisuje skóre a žáci si mohou následně své výsledky porovnat. Brain Mania tedy podporuje i soutěživost dětí. Zajímavostí této aplikace je, že se dá použít i k procvičení slovní zásoby v cizím jazyce s cílem nalézt a zapsat správný překlad slova. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 3. Milena Antošová18.06.2015
    Brain mania je aplikace skládající se z tří typů úkolů. Aplikace umožňuje zábavnou formou pamětné procvičování početních operací založených na sčítání. Cílem hry je vybrat čísla, která jsou při součtu rovna cílovému číslu. Počet sčítanců se mění dle potřeby. Po spuštění hry se objeví 9x9 políček se sčítanci. V horní části běží časomíra, 30 sekund. Po využití všech 81 políček se hra přesune do další náročnější úrovně, kde v příkladech jsou nabízeny vyšší součty. Tato část aplikace je velmi vhodná o žáky třetí, čtvrté a páté třídy na početní rozcvičky. Druhou možností aplikace je práce se skládáním slov, dle zadání, v jazyce dle výběru žáka. Cílem je vybrat písmena ve správném pořadí, aby jejich složení vytvořilo cílové slovo. Slovo je zobrazeno v prvním jazyce a cílem je nalézt překlad. Žák hledá v 9x9 políčkách písmena ve správném pořadí. Časomíra je 30 sekund. Hra je vhodná pro žáky prvního i druhého stupně. Díky možnosti vybrat si jazyk, si zde mohou procvičit jak skládání slov v rodném jazyce, vhodné už pro žáky už v druhém pololetí první třídy, tak v cizím jazyce. Je zde možnost zadání slov v jednom jazyce a hledání správného překladu bez nápovědy. Třetí hrou aplikace je skládání obrázků z jednotlivých tvarů. Cílem je vybrat takové tvary, aby při složení vytvořily cílový obraz. Hra obsahuje dva módy, časový mód, poskládání cílového obrázku za 30 sekund. V módu životy může žák udělat v jedné úrovni, použití 9x9 možností jednotlivých tvarů, 3 chyby. S každou další úrovní se zvyšuje počet tvarů. Hra je vhodná pro žáky prvního stupně. P28_dotkin , Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
Pro možnost komentování musíte být přihlášeni