| Vkladatel | MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny |
|---|---|
| Licence | CC-BY-NC-SA |
| Počet stažení: | 1723 |
| Publikováno | 02.02.2013 |
| Zařazení | Speciální vzdělávání » Svět, společnost, příroda, kultura, zdraví |
|---|---|
| Šablona | "Šablony" ZŠ » Šablona III/2 |
Citujte DUM

Anotace:
Tento digitální učební materiál se věnuje tématu stolování. Žáci se jeho prostřednictvím seznámí se základními zásadami stolování a rozšíří si slovní zásobu. První tři snímky jsou věnovány základním zásadám stolování (před jídlem si myjeme ruce, u jídla se nehoupeme na židli a většinou používáme příbor). Na následujícím snímku jsou vyobrazeny tři základní druhy jídelního příboru (lžíce, vidlička a nůž). Další snímek žákům ukazuje, jakým způsobem rozmisťujeme příbory kolem talíře. Poslední tři snímky obsahují aktivity, na nichž si žáci procvičí a upevní probíranou látku. Nejprve mají pomocí skrytého pera spojit jednotlivé příbory s příslušným názvem, na další stránce pak mají pojmenovat vyobrazené předměty a určit, které z nich patří na jídelní stůl. Své tipy si mohou ověřit kliknutím na jednotlivé obrázky. Ty, které na jídelní stůl nepatří, zmizí a naopak ty, které mají na jídelním stole své místo se zvýrazní a zůstanou na ploše.
| Klíčová slova | stolování, příbory |
|---|---|
| Relevantní materiály |
Další materiály autora Další materiály stejné kategorie Další materiály školy |






Vaše zkušenosti s využitím ve výuce